POZNATI PITANJIMA REŠETALI RADOŠA BAJIĆA: Snimio bih film o Voji, Čedi i Vuku

Autor: A. Malušev - M. R. Ilić

Vesti

16.08.2017

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autor jedne od najpopularnijih televizijskih serija "Selo gori, a baba se češlja" Radoš Bajić u razgovoru za Srpski telegraf otkrio je da su mu političari poput Vojislava Šešelja, Čedomira Jovanovića i Vuka Draškovića najzanimljiviji i da bi o njima snimio film. Priznaje i da ima miljenicu među političarkama te da je to funkcionerka naprednjaka i da joj sleduje titula najlepše, ali njen identitet nije želeo da otkrije. O stranačkom angažmanu ne razmišlja iako ističe da i među političarima ima dobre prijatelje.

RepublikaFoto: Tanjug
Reditelj Radoš Bajić

Milan Gurović, legendarni košarkaš

* Zašto nije nastavljeno snimanje serije "Ravna gora"?

- Serija "Ravna gora" bila je samo prvi uvodni deo "Dramske trilogije", koja je sa 50 epizoda iz drugačije i objektivnije istorijske vizure trebalo da odslika Drugi svetski rat u Srbiji, bratoubilaštvo i tragične srpske podele. Posle prvih deset epizoda serija je ukinuta i zabranjen je dalji rad na njoj. To je učinjeno po nalogu države jer je procenjeno da ometa Srbiju na evropskom putu, a egzekutor je bio tadašnji v. d. direktora RTS Nikola Mirkov, koji će jedino po tome ostati upamćen.

Boban Bajković, golman Nefčija

* Koja vam je najomiljenija uloga i zašto?

- Teško pitanje. Bilo ih je preko stotinu... A uloge su vam kao deca - volite ih sve. Ipak ću izdvojiti prvu, Nedeljka Čabrinovića u filmu "Sarajevski atentat" kad sam imao 23 godine i 78 kilograma, i poslednju, normalno, Radašina u seriji "Selo gori", kada sam imao preko 120 kilograma.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Suzana Mančić, voditeljka

* Kako je Radašinu bez Svetlane?

- Nije mu lako. Već sam rekao. Svetlana iz "Selo gori" je san svakog vremešnog Srbina. Da bih to najbolje pokazao, tu ulogu sam dodelio Mančićki i to je bio pun pogodak!

 

Lidija Vukićević, glumica

* Ako bi mogao da vratiš vreme, da li bi ponovo bio glumac?

- Verovatno. Mada bih sa punim plućima mogao da radim i nešto drugo. Meni daske nikada nisu značile život. Volim svoj posao, ali mu pristupam pragmatično i profesionalno.

Dubravka Filipovski, poslanica

* S kim se od političara družite i da li biste se učlanili u neku stranku?

- Sa mnogima imam korektan odnos, sa nekima sam i prijatelj. Sa Duškom Petrovićem, na primer. Ne bih se učlanio ni u jednu stranku jer je moja teza da, zahvaljujući javnosti posla kojim se bavim, mogu i bez stranke da iznesem svoj stav, da dam svoj skromni doprinos opštoj stvari, a moguće je i ponešto da učinim.

Miljan Damjanović, SRS

* Ko vam je inspirativan od političara, po čijem liku i delu biste snimili film?

- Mislim da bi kontroverze, životne, ljudske i političke biografije Voje Šešelja, Vuka Draškovića i Čedomira Jovanovića mogle biti autentična dramska osnova za zanimljiv i uzbudljiv film o srpskom raspeću sa kraja 20 i na početku 21. veka. O izgubljenim nadama, prokockanim šansama i sunovratu srpskog nacionalnog pitanja.

Ljubomir Madžar, ekonomista

* Očekujete li da vam vlast da veći materijalni podsticaj za snimanje serija i filmova?

- Nažalost, ne očekujem. Vlast je previše i preko svake mere zauzeta sama sobom, a filmsko i televizijsko stvaralaštvo, kao i kultura u celini, poslednja im je rupa na svirali. Kad bi mogli, i ovo što se izdvaja za kulturu, a najniže je u Evropi i u svim zemljama u okruženju, i to bi ukinuli.

Vladimir Đukanović, poslanik SNS

* Zbog čega je u "Ravnoj gori" kralj Petar Drugi predstavljen kao potpuni idiot?

- Stara srpska poslovica kaže "Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag". Svako mišljenje je legitimno, ali ja zbilja prvi put čujem da je Petar Drugi u mojoj seriji predstavljen kao idiot. Zbog toga odgovaram pitanjem: da li je zbog ovakvog mišljenja dotičnog gospodina i partije kojoj pripada zabranjena TV serija "Ravna gora"? Ili zbog nečeg drugog?

Foto: instagram.com/ticamaksimovic

Tijana Ajfon, starleta

* Ko je najlepša političarka u Srbiji?

- Ima ih. Da u SNS ne kažu da ih ne volim - najlepša je jedna iz njihove partije. Ipak, ostaću neutralan. Neću joj reći ime da se nekome dodatno ne zamerim. Neka čitaoci i ideološki saborci pogađaju o kome mislim.

Vanja Mijatović, zvezda "Granda"

* Koju holivudsku glumicu biste voleli da vidite u svom filmu?

- Meril Strip.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading