Poznati pitanjima rešetali fudbalskog trenera: Od Srbije bi da naprave Libiju!

Autor:

Vesti

30.03.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek bez dlake na jeziku. Tako trener Radničkog iz Niša Nenad Lalatović (41) govori o fudbalskim, ali i svim drugim temama. Deklarisani zvezdaš pomno prati političku scenu, međutim, ne želi u nju. Svoj stav ipak ne krije...

RepublikaFoto: Tanjug
Nenad Lalatović

Darko Jevtić, fudbaler Leha

*Ko je najbolji fudbaler kojeg ste trenirali?

- Apsolutno Luka Jović. Kao kadeta sa 16 godina sam ga gurnuo u prvi tim Crvene zvezde jer sam u tom detetu video budućnost našeg fudbala. Odigrao je kod mene oba derbija, a kada sam otišao, izgubio je mesto prvotimca. On danas u Ajntrahtu i dresu Srbije hara Evropom i pokazuje da sam bio u pravu. Jedan je od najtalentovanijih igrača na kontinentu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dušan Džakić

Dušan Džakić, MMA borac

*Sa kojim igračem vam je bilo najteže da postignete disciplinu?

- Nije bilo onih bez discipline jer svi imaju želju da uspeju. Uglavnom sam radio sa sjajnim momcima. Samo je bilo onih koji su me manje ili više razumeli.

Stanislav Karasi, fudbalska legenda

*Kako uspevaš da smiriš živce pošto si stalno napet?

- Trčim pet puta nedeljno po deset kilometara, odnosno oko sat vremena. Posle toga plivam u spa-centru 15 minuta i izbacim svu napetost. To je potrebno jer smo mi treneri velikih klubova, kao što je Radnički, pod velikim stresom da pobeđujemo i da imamo kontinuitet.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dejan Stojiljković

Dejan Stojiljković, pisac

*Kakve su ti ambicije kada Radnički bude igrao Ligu šampiona, pošto mi u Nišu već računamo da smo prvaci?

- Dao bih sve na svetu da osvojimo titulu, ali to će biti veoma teško protiv Crvene zvezde. Ivica Tončev je uradio velike stvari za Radnički da bi ga podigao iz pepela, međutim, ne može se govoriti o tome da finansijski možemo da pariramo Zvezdi i Partizanu. Oni imaju godišnje plate igrača između 18 i 20 miliona evra, a to je teško nadmašiti. Da bismo bili bolji od njih, oni bi morali da dođu pred bankrot, što nije realno. Zato se pre nadam da će bog dati da osvojimo barem jedan trofej ove sezone, najverovatnije Kup Srbije.

Tihomir Arsić, glumac

*Koja tri evropska kluba biste voleli da ugostite na Čairu u grupnoj fazi Lige Evrope?

- Svakako Atletiko Madrid, Milan i Dinamo Zagreb. To bi bila prava fešta u Nišu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nikola Nikodijević

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Beograda

*Šta bi više voleo, da osvojiš Kup sa Radničkim ili titulu sa Zvezdom?

- Sad sam trener Radničkog i normalno da bih više voleo da osvojimo Kup. Ako jednog dana budem opet trener Zvezde, onda ću želeti titulu sa njom.

Miljan Damjanović, SRS

*Zašto ste hteli da napustite Radnički i našu ligu?

- Nisam hteo da napustim Radnički, već sam rekao da bih iz Radničkog mogao da odem samo u inostranstvo iako o našoj ligi mislim sve najbolje. Imao sam fenomenalnu ponudu, ali kada sam video da ne mogu da dobijem ono što tražim, nisam se dvoumio. Ostao sam u Radničkom, gde provodim najlepše dane otkad se bavim ovim poslom.

Tačiju i Haradinaju smeta jaka Srbija, žele da posvađaju nas Srbe

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Parović

Miroslav Parović, NSP

*Poznati ste po političkim izjavama, da li biste se angažovali u tom smislu i koja bi stranka bila vaš izbor?

- Ne vidim sebe kao političara iako volim politiku. Ipak, moja stranka bi apsolutno bila SNS, zbog Aleksandra Vučića. Ne poznajem ga, ali ga cenim kao navijača Zvezde. Pritom je on naš najveći političar koji se pojavio u poslednjih 200 godina. Vučić nam je potreban kao Putin Rusiji. Važno je da on ostane jer sve što se radi oko nas nije dobro. Tačiju i Haradinaju smeta jaka Srbija, žele da posvađaju nas Srbe. Da njima bude bolje, a mi znamo da Vučić neće dati Kosovo. S njim idemo napred, zato ne bih voleo da nam se desi nešto kao u Libiji, koju su poremetili, kao što sad nas pokušavaju. Tamo nisu znali da cene i poštuju Gadafija i sad im je potreban pošto vidimo kako žive.

Vladimir Đukanović, SNS

*Kada ćeš se konačno uozbiljiti i napraviti pravu trenersku karijeru?

- Ja smatram da sam ozbiljan. U Srbiji sam već napravio karijeru, a u inostranstvu ću kad dobijem priliku. Radim marljivo i vredno, dajem sebe 100 odsto. Voleo bih da i vi koji me ovo pitate date maksimum za svoju stranku koju predstavljate.

Vanja Vukić, SPS

*Da ste ministar spoljnih poslova, koje zemlje biste mogli da ubedite da povuku priznanje Kosova?

- Nisam kvalifikovan da dam odgovor na to pitanje. Srbija ima dobru spoljnu politiku i stručne ljude. Uveren sam da rade najbolji mogući posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading