POZNATI PITANJIMA REŠETALI NIKOLU GRBIĆA: Vanja je bolji čovek od mene!

Autor:

Vesti

26.08.2017

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić (43) započeo je pohod ka medalji na Evropskom prvenstvu, ali je našao i vremena da za Srpski telegraf odgovara na pitanja poznatih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne planira da se bavi politikom: Nikola Grbić

Dok daje sve od sebe da prekine niz bez medalja na velikim takmičenjima, odsečno tvrdi da se politikom ne bavi niti će, a Srbima želi da žive kao Italijani. Bez trunke sujete otkriva da je Vanja Grbić najbolji brat, igrač i čovek. Sportisti obožavaju narodnjake, ali ih on ne sluša. Ipak, tvrdi da je kolegijalan, pa bi radi slavlja "preživeo" i takvu muziku.

Tijana Bošković, odbojkašica

* Dugo ste bili na terenu, pomaže li vam to da bolje razumete igrače?

- Mnogo je teže u ulozi trenera, veće je opterećenje. Znam kako igrači razmišljaju i trudim se da im pomognem svojim iskustvom, ali često moraju sami da naprave grešku da bi se uverili da sam bio u pravu. Dobro je kad se nauči iz greške, nije važno da li sami ili uz moju pomoć.

Jasna Šekarić, strelkinja

* Da li bi se pre vratio na Olimpijske igre 1996. ili 2000, gde ti je bilo bolje druženje?

- U Sidneju 2000. Četiri godine ranije sam bio klinac koji nije kapirao ništa i bio sam opčinjen samo činjenicom da učestvujem, dok sam 2000. bio mnogo opušteniji i više se družio.

Foto: Promo/Đ. Zlatković

Katarina Živković, pevačica

* Da li slušate narodnjake i da li biste angažovali neku zvezdu "Granda" za slavlje?

- Ne slušam mnogo narodnjake. Živim u inostranstvu i nemam naše kanale, pa ne pratim domaću muziku. Međutim, pretpostavljam da, kad bi slavili zajedno u Srbiji, neku medalju, da bi većina bila za tu opciju.

Igor Bečić, SNS

* Koji političar vam je na najoriginalniji način čestitao neku od mnogih pobeda?

- Svi su bili politički korektni. Niko se nije trudio da bude originalan, što možda i nije tako loše. Ne bi bilo primereno drugačije.

Vanja Vukić, SPS

* Da li se slažeš sa mnom da je Vanja Grbić najbolji na svetu? Brat, igrač, čovek...

- Apsolutno!

Radoslav Milojičić Kena, DS

* Obišao si ceo svet, kako vidiš trenutnu političku situaciju u zemlji?

- U svakoj zemlji politička situacija je predmet rasprave i komentara, uglavnom negativnih. Voleo bih da možemo da se poredimo sa Italijom pošto tamo radim. Zemljom u kojoj nijedna vlada ne može da izdrži duže od tri godine jer joj izglasaju nepoverenje. U isto vreme, skoro svaka porodica može sebi da priušti da ode na letovanje i zimovanje, da ruča nekoliko puta nedeljno u restoranu i da menja auto svake tri, četiri godine.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Dara Bubamara, pevačica

* Ako bih poželela poznatog sportistu u svom spotu, da li biste pristali da to budete vi?

- Ima mnogo sportista i bivših i sadašnjih koji su medijski interesantniji od mene, pa mislim da ne bih bio pravi izbor.

Miljan Damjanović, SRS

* Da li podržavate stav Božidara Maljkovića da naši sportisti ne treba da silaze sa postolja ako medalju osvoje i kosovski sportisti?

- U pravoj demokratiji svako ima pravo na svoje mišljenje. Mogu, a i ne moram da se slažem sa njegovim stavom lično, ali kao sportista moram da poštujem pravila. Zamislite šta bi bilo kada bi svako poštovao samo pravila sa kojima se slaže i koja odobrava.

Branko Radun, politički analitičar

* Jesu li vas političari i stranke vrbovali da im se priključite?

- Na sreću, nisu. Možda zato što nikada niko u mojoj porodici nije bio član neke stranke, a i kada bi me pitali, ne bih pristao.

Nada Macura, portparolka Hitne pomoći

* Kako savladavaš stres u toku odlučujućih utakmica?

- Trudim se da razmišljam samo o tome šta bi bilo najbolje da igrači ili ja uradimo na terenu. Za sve ostalo ne treba gubiti vreme jer može samo da skrene fokus sa onoga što treba da se radi. U tom smislu se i trudim da im savetima skrenem pažnju samo na stvari koje konkretno mogu da poboljšaju igru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading