Poštari delili penzije na kućne adrese: Svi častili za povišicu!

Autor:

Vesti

10.11.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ma je li to povišica penzije stvarno danas? Ne šalite se sa mnom? Pa to je sjajno, bravo, svaka čast!

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
OBRADOVALA SE Radmila Radosavljević sa poštarom

Ovim rečima je ekipu Srpskog telegrafa i poštara Nikolu Prokopljevića u petak dočekala baka Mirjana Mrkšić Bosančić (76), kada joj je uručena prva uvećana penzija. Dan kasnije, u subotu, polovina oktobarske penzije, prve nakon ukidanja Zakona o privremenom umanjenju penzija, isplaćuje se onima koji pare primaju preko računa.

Penzije su u odnosu na 2014. godinu uvećane od 8,8 do više od 13 odsto i to je, kako su nam rekli penzioneri koje smo u petak posetili, odlična stvar.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Mirjana Mrkšić Bosančić (76)

- Mnogo mi znači ovo povećanje. Zaista je prava stvar! Imam dva unuka, najverovatnije će ta povišica da ode na njih, za neki poklon. Uđite na kafu, da vas počastim za ovo povećanje - rekla nam je uzbuđeno baka Mirjana.

I Radmila Radosavljević (69) dočekuje nas s ushićenjem. Dok joj poštar uručuje penziju, kaže kako je svaki dinar dobrodošao, te da će povišicu potrošiti na unuka i još poneku sitnicu.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Mira Krstić (90)

- Mnogo ste me obradovali. Morate da uđete na čast. Ne znam još koliko mi je tačno penzija povećana, sad ću videti. Pretpostavljam da je možda nekih hiljadu dinara, ali i to znači. Važno je da ljudi znaju da upravljaju novcem - kaže nam ova Beograđanka.

26.550 DINARA BIĆE PROSEČNA PENZIJA NAKON OVOG UVEĆANJA

Uvećanom penzijom iznenadili smo i penzionerku Radmilu Zekavičić (74), koja nam isprva nije poverovala.

- Pa to je povećanje neko? S obzirom na to da sam bolesna, povišica će da ode uglavnom na lekove. Pošto su dosta skupi, veća penzija će mi pomoći da lakše preguram mesec - kaže baka Radmila.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Radmila Zekavičić (74)

Osmeh smo na lice izmamili i Miri Krstić (90), koja je i sama morala da se uveri da joj je penzija povećana. Posle nekoliko sekundi brojanja novca, Mira kaže:

- Oho, pa ovo je odlično! Naravno da sam zadovoljna povišicom koju ću uglavnom trošiti na lekove. Bolje više nego manje - šaljivo će ova penzionerka.

Podsetimo, najstariji građani koji su pre četiri godine primali 23.000 dinara dobijaće 26.059 dinara, oni sa 35.000, imaće mesečna primanja veća za oko 3.000. Penzije će biti veće svima, pa i onima čija je penzija viša od 100.000 dinara. Nakon što su poštari u petak obradovali penzionere koji penziju primaju na kućnoj adresi, u subotu su legle i na tekuće račune.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading