OD DANAS INSTANT PLAĆANJE: Zarada odmah na računu, isplata i neradnim danima

Autor: Republika

Vesti

22.10.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od danas, zahvaljujući novom instant platnom sistemu, poslodavci u Srbiji mogu zaposlenima da isplaćuju zarade i neradnim danima, čak i noću, a građani će istog trenutka na računima imati novac.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Ranije, da podsetimo, praktikovalo se da, ako firma u petak posle podne isplati zaradu radnicima, oni su je mogli podići tek u ponedeljak, kad legne na račun.

Građani će novac moći odmah da podignu na šalteru banke ili na bankomatu, a banke su dužne da im omoguće pristup novcu 24 sata tokom cele godine. Instant plaćanje će biti moguće i putem telefona za sve građane koji, na primer, žele da svoje račune u prodavnici plate na ovaj način.

Troškovi će biti niži u odnosu na plaćanje karticama jer banke prilikom svakog provlačenja kartice kroz terminal uzimaju proviziju.

Kako ističu u NBS, instant plaćanja predstavljaju pravu revoluciju u svetu plaćanja jer će za svega nekoliko sekundi onaj kome je plaćanje namenjeno dobiti sredstva na svom računu, a onaj ko plaća potvrdu da je plaćanje obavljeno i sredstva odobrena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading