Hrvatski poslodavci u panici: Srbija nas prestigla, potrebne su hitne mere

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.10.2018

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle objavljivanja izveštaja o konkurentnosti, po kome je Srbija ispred Hrvatske, poslodavci iz ove zemlje pozvali su da se hitno uvedu promene u poslovanju privrede.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Foto: Ilustracija

Kako prenosi portal Index.hr, poslodavci su naglasili potrebu za što hitnijim promenama kako bi se privreda konačno pokrenula, jer u suprotnom Hrvatsku čeka nastavak agonije, sve veća neatraktivnost za ulaganja, odsutnost sa globalnih tržišta, nastavak odlaska radnika u najboljim godinama, kao i dalji gubitak političke relevantnosti.

Hrvatska je prema listi Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma (WEF) za 2018. godinu popela za šest mesta, sa 74. na 68. mesto ali, kako piše portal, isključivo zbog nove metodologije, ali i tri zemlje na listi, prenosi B92.net.

I dok je Hrvatskoj konkurentnost ostala praktično nepromenjena, Srbija ju je po toj listi "prešišala", podignuvši se sa 78. mesta prošle godine, na 65. u ovoj.

Hrvatska "gleda u leđa" i većini nekadašnjih socijalističkih zemalja - Rusiji, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Letoniji, Litvaniji i Estoniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading