Grejanje na drva ove sezone koštaće 50.000!

Autor: Tanjug

Vesti

03.10.2018

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona spremanja ogrevnog drveta za zimu u punom je jeku, a cena se kreće oko 5.000 dinara po kubnom metru.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Foto: Ilustracija

Prodavci u zapadnoj Srbiji kažu da su bukovina i hrast najtraženiji za ogrev, a kupci u proseku pazare najmanje po 10 kubika. Ko neće da se smrzava tokom zime, o ogrevu misli na vreme.

- Naručio sam 15 metara drva. Pitanje je da li će i to biti dovoljno, duže traje zima, grejemo se do marta i aprila - kažu.

Milan Bugarčić pripremio je 15 metara drva. Kaže da svoja drva ne bi prodao ni za 6.000 po metru. Na čačanskim stovarištima potražnja je velika, a ponuda mala. Najtraženija su bukova i hrastova ogrevna drva.

Vlasnici stanova koji su priključeni na gradsku toplanu za stan od 50 kvadratnih metara godišnje izdvoje 70.000 dinara, a oni koji se greju na pelet treba da plate 180 evra po toni

 - Umetrena su 5.000, a ako su iscepana 5.400 i mi dovozimo na kućnu adresu - kažu na ovom stovarištu.

Aršini su različiti. Za one koji prodaju cena je niska, a za one koji kupuju - previsoka. Građani su saglasni da je cena visoka, i da bi platili i 4.700 dinara, ali da je 5.000 skupo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading