Kineska kompanija želi u Zrenjaninu fabriku guma od milijardu dolara

Autor: Republika

Vesti

20.08.2018

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska kompanija za proizvodnju automobilskih guma "Šandong Linglong" objavila je danas da planira investicioni projekat u Srbiji vredan 994,4 miliona dolara (870,4 miliona evra), prenosi "Jahu njuz".

Uz vest je priložen i dokument na kineskom jeziku sa zvaničnog sajta Šangajske berze u kojem je Srbija označena kao investicioni cilj "Šandong Linglonga" u inostranstvu.

Sajt seenews.com prenosi da je ova kompanija u dokumentu podnetom Šangajskoj berzi navela da planira da izgradi fabriku guma u Slobodnoj trgovinskoj zoni Zrenjanina.

U dokumentu se navodi da je planirano da izgradnja fabrike zvanično započne u aprilu 2019. i da se odvija u tri faze, pri čemu bi zadnja faza bila okončana u martu 2025. godine.

Navodi se da kineska kompanija planira da u toj fabrici u Srbiji godišnje proizvodi 13,62 miliona komada radijalnih guma visokih performansi.

Sajt prenosi da je "Šandong Linglong" odlučio da fabriku izgradi u Srbiji zbog nižih troškova investicije, gradnje, radne snage i energije u odnosu na druge zemlje u Evropi.


Navodi se da projekat tek treba da odobri kineska državna Komisija za nacionalni razvoj i reformu, kao i Ministarstvo trgovine Kine i Državna administracija za razmenu s inostranstvom.

Brend kineske kompanije "Linglong tajer" je zvanični globalni partner u sektoru automobilskih guma italijanskog fudbalskog kluba Juventus.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading