DANAS ISTIČE ROK ZA DAVANJE PONUDA ZA PRIVATIZACIJU RTB BOR: U igri za borski basen sedam kompanija

Autor: Republika

Vesti

20.08.2018

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon današnjeg isticanja roka za davanje ponuda znaće se ko je od sedam kompanija koje su otkupile tendersku dokumentaciju stvarno zainteresovan za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
RTB Bor

Već odranije se pominju kineski "Ci jin" i domaća firma "Red metal" Milana Popovića, koji je jedan od najvećih dobavljača koncentrata bakra za RTB Bor iz Rusije. Inače, tenderom se zahteva da kupac uloži 350 miliona dolara u RTB Bor.

Najpovoljnija ponuda biće ona koja bude tražila najmanji udeo u RTB. Bor je u prošloj godini ostvario neto dobit od 8,2 miliona evra nakon što je u prethodne tri godine zabeležio ukupan gubitak od oko 40 miliona evra.

350 miliona dolara najmanje će biti uloženo u RTB

Premijerka Ana Brnabić nedavno je u poseti Boru izjavila da se od strateškog partnera očekuju tri najvažnije stvari: da zadrži sve zaposlene, da se uloži najmanje 350 miliona dolara i da se nastavi i poveća proizvodnja. Kako kaže, to su stvari koje će dići ne samo Bor već i Majdanpek.

Strateški partner koji novčanom dokapitalizacijom od najmanje 350 miliona dolara postaje vlasnik udela u RTB Bor, prema uslovima, može biti domaće ili strano pravno lice, ali i konzorcijum nastao udruživanjem domaćih ili stranih lica radi strateškog partnerstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading