BAJATOVIĆ POTVRDIO: Srbijagas uzima kredit za punjenje Banatskog Dvora

Autor: Tanjug

Vesti

18.08.2018

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović potvrdio je u izjavi za "Blic" da Srbijagas uzima kredit za nabavku gasa i da je raspisan tender za kredit od 30 miliona evra, ali i ocenio da kompanija još nije toliko finansijski jaka da bez pozajmica obezbeđuje potrebne količine energenata.

RepublikaFoto: Tanjug
Dušan Bajatović

- Kredit uzimamo za punjenje Banatskog Dvora, a gas koji kupimo realizovaćemo u toku grejne sezone i istovremeno ćemo vraćati kredit - kazao je Bajatović.

- Iako nikome ne dugujemo ništa, pa ni za gas, i imamo dobre poslovne rezultate, još uvek nemamo tekuću likvidnost na nivou da bez pozajmice napunimo podzemno skladište gasa Banatskog Dvora - kaže Bajatović.

U javnoj nabavci koju je direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović raspisao pre desetak dana, navodi se da je kredit potreban da bi kompanija obezbedila tekuću likvidnost.

Pravi razlog za zaduživanje u vreme kada se nabavljaju energenti jeste obezbeđivanje novca za kupovinu gasa i punjenje rezervoara u Banatskom Dvoru za predstojeću zimsku sezonu, piše "Blic". 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading