Rekordi najavljuju najuspešniju sezonu na "Nikoli Tesli"

Autor:

Vesti

03.07.2018

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aerodrom Nikola Tesla Beograd već 2 godine uzastopno beleži povećanje broja putnika i mesečni rekord u broju usluženih putnika.

RepublikaFoto: Tanjug
Aerodrom Nikola Tesla

U junu, mesecu koji najavljuje najuspešniju sezonu u istoriji, beogradski aerodrom uslužio je 539.137 putnika, odnosno 6 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine, uz 5.651 poletanje i sletanje, što je povećanje od 2 odsto.

U petak, 29. juna zabeležen je drugi najboji rezultat od 22.890 putnika koji su u jednom danu koristili beogradski aerodrom, što je samo 250 putnika manje od apsolutnog dnevnog rekorda koji je zabeležen 31. jula prošle godine.

RepublikaFoto: Tanjug

Beogradski aerodrom juče u popodnevnim satima već je registrovao 2,5 miliona putnika, osam dana ranije nego prošle godine.

U prvih pola godine opsluženo je 7 odsto, odnosno oko 150.000 putnika više nego u istom periodu prošle godine, a ukupan promet robe i pošte povećan je 19 odsto.

Podsećamo, tokom ovogodišnje letnje sezone sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd 36 avio-kompanija saobraća u redovnom i čarter saobraćaju ka 67 destinacija u redovnom i 28 odredišta u čarter avio-saobraćaju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading