Ova zanimanja u Srbiji imaju NAJVEĆE PLATE!

Autor: blic.rs

Vesti

27.06.2018

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosečne zarade u pet delatnosti u Srbiji su od dva do dva i po puta veće od prosečne plate koja je evidentirana u aprilu i koja je iznosila 49.117 dinara. Najveće plate ostvaruju zaposleni u vazdušnom saobraćaju, koji popravljaju prosek primanja zaposlenih u Srbiji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sa prosečnom zaradom od 123.348 dinara, ubedljivo na prvom mestu su onih koji rade u vazdušnom saobraćaju, a najveće plate imaju piloti.

Na drugom mestu sa platom od 119.408 dinara su zaposleni u uslužnim delatnostima u rudarstvu. Za 203 dinara manje, odnosno 119.205 dinara je prosek zaposlenih u proizvodnji duvanskih proizvoda.

Odlične zarade, duplo veće od prosečnih imaju i radnici koji se bave eksploatacijom sirove nafte i prirodnog gasa, oni su u aprilu zaradili 117.821 dinar neto. Na petom mestu, je delatnost u ekspanziji - računarsko programiranje i konsultantske delatnosti čije su prosečne plate 105.303 dinara.

Ove zarade su bez poreza i doprinosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading