ŽIVITE U ZGRADI? Uskoro ćete i ovo morati da plaćate!

Autor: alo.rs

Vesti

23.06.2018

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbornici Skupštine grada razmatraće naredne nedelje odluku o visini naknade za prinudno postavljenog upravnika zgrade u slučajevima gde ih stanari nisu izabrali iz svojih redova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Naknada za prinudno postavljenog upravnika zgrade

Sednica je zakazana za utorak, 26. jun, najavio je predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević.

On je objasnio da će naknada za prinudnog profesionalnog upravnika zavisiti od veličine zgrade, jer što je veći broj stanova, teže je donositi odluke, pa će i cena biti veća.

Tako je predlogom predviđeno da za stan i poslovni prostor zgrade do osam stanova naknada po stanu bude 240,57 dinara mesečno, za zgrade koje imaju od osam do 30 stanova 288,68 dinara, a u zgradama sa više od 30 stanova naknada bi trebalo da bude 336,80 dinara mesečno.

RepublikaFoto: pixabay.com

Istom odlukom reguliše se i visina izdvajanja za tekuće i investiciono održavanje zgrade, a Nikodijević naglašava da su te naknade u Beogradu najmanje u regionu.

- Postoje zgrade sa liftom i one bez njih, što pravi razliku u ceni - dodao je on.

Tako će, prema odluci, minimalna visina troškova za tekuće održavanje mesečno u zgradi bez lifta iznositi 360,85 dinara, a u zgradi sa liftom 469,11 dinara. Na cenu investicionog održavanja utiče više parametara, a ona se plaća po kvadratu.

Najvažniji uslov je starost zgrade - srazmerno starosti zgrade neophodno je ulagati više za investiciono održavanje, pa je predviđeno da bude to od tri do osam dinara po kvadratu, objasnio je Nikodijević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ujka Vanja

23.06.2018 12:52

Samo neka nam objasne gde mi da nadjemo pare za sve njihove ideje kako da nas jos oderu?