RAST BROJA POSETILACA NA SRPSKIM PLANINAMA: SEZONA REKORDA

Autor:

Vesti

05.05.2018

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalni rezultati i najuspešnija zimska sezona otkad postoji preduzeće obeležili su 2017/2018. godinu, prvo je što u intervjuu za Srpski telegraf ističe direktor "Skijališta Srbije" Dejan Ćika.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Ćika

Kako kaže naš sagovornik, samo Kopaonik je u roku od četiri meseca posetilo 314.000 skijaša.

* Pravo je vreme da se sumiraju rezultati zimske sezone. Da li ste zadovoljni?

- Vrednim radom i odličnom organizovanošću došli smo do fenomenalnih rezultata. Ostvaren je veći promet u odnosu na prethodnu sezonu za 1,1 milion evra, odnosno ostvaren je tokom sezone ukupan promet od 10,3 miliona evra. U ovoj sezoni prodato je za 23 odsto više ski-karata nego prethodne.

* Da li ste zadovoljni brojem skijaša, da li je u porastu broj stranih turista?

- Iz godine u godinu raste broj skijaša i turista koji se opredeljuju da zimu provedu u nekom od naših ski-centara. Zagarantovan sneg i sezona koja traje od decembra do sredine aprila su nešto što svakako uliva sigurnost za sve one koji dolaze na planinu da skijaju. I ove sezone su sistemi za veštačko osnežavanje radili punom parom, pa nam je to omogućilo oko 130 dana neprekidnog rada i odlične uslove za zimske sportove. Skijaši gledaju kompletnu uslugu kada biraju gde će provesti odmor, a domaći ski-centri su u samom vrhu kada pogledate odnos kvaliteta, cene i usluge koju im pružamo. Pored gostiju iz zemlje, sve više je stranih turista, na šta smo naročito ponosni jer su izabrali Srbiju kao najbolju skijašku turističku destinaciju.

314 HILJADA SKIJAŠA NA KOPAONIKU ZA ČETIRI MESECA

* Koja planina je ove godine bila najposećenija?

- Kopaonik svakako prednjači kada je broj skijaša u pitanju s obzirom na to da je najveći skijaški centar u regionu. Vrhunska priprema staza, više nego dovoljna količina snega i cena ski-pasa, koja se već dve godine nije menjala, doprineli su i ovakvim rezultatima.

* Kakve su reakcije skijaša? Da li od njih imate povratne informacije?

- Reakcije su više nego pozitivne i to nam je veliki podstrek da budemo još bolji. Da slušamo korisnike naših usluga i da radimo zajedno sa njima govori i to da smo tokom zime na njihov apel pomerili i produžili radno vreme centara kako bi što duže mogli da uživaju u kvalitetnom skijanju. Planine su ove sezone bile centar dešavanja, a turisti su imali prilike da i ove godine učestvuju u trci 3S - "Slalom Skijališta Srbije" i osvoje vredne nagrade.

* Šta su dalji planovi?

- Za narednu skijašku sezonu imamo velike planove i polako krećemo u realizaciju projekata. Na Kopaoniku ćemo izgraditi dupli ski-lift na Marinim vodama, osvetlićemo ski-stazu na lokaciji Pančić, a u planu je i izgradnja novih ski-staza. Za skijalište na Torniku predviđeno je izmeštanje ski-lifta Bandera. U saradnji sa opštinom Raška planira se premeštanje ski-lifta Ledenica na lokaciju Treska radi boljeg povezivanja korisnika usluga koji su smešteni u istoimenom naselju. Nastavljamo i gradnju garaže i helidroma na Kopaoniku, kao i početak izgradnje novog ski-centra Golija, i to prve faze, koja podrazumeva izgradnju pristupnog puta i parkinga. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading