JURA OTVARA ČETVRTU FABRIKU U LESKOVCU

Autor: A. Valčić

Vesti

16.04.2018

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O otvaranju četvrte fabrike "Jura" u Leskovcu razgovarano je na sastanku u kabinetu gradonačelnika Leskovca sa predstavnicima ambasade Republike Koreje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Punom parom: Jura u Leskovcu

Naime, po završetku treće fabrike u toku ove godine biće potpisan ugovor sa predstavnicima Južne Koreje da u periodu od dve godine prostor "Jugekspresa" bude rezervisan za eventualnu izgradnju četvrte fabrike "Jura", rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

- U zahvalnost za sve donacije i za otvaranje 2.300 radnih mesta, mi ćemo ispoštovati ugovor, a to je da najmanje dve godine ne prodajemo taj prostor. To znači da ćemo toliko čekati i sigurni smo da će doći do realizacije. U slučaju da ne bude tako, mi ćemo taj prostor dati na tržište da se proda - istakao je Cvetanović i pojasnio da je reč o građevinskom zemljištu na prostoru bivšeg "Jugekspresa", koji je grad ranije otkupio za proširenje industrijske zone i na kome, u jednom delu, "Jura" sada gradi svoju treću fabriku u Leskovcu.

Izgradnja treće fabrike koštaće oko 40 miliona evra i u njoj će biti zaposleno oko 500 radnika

Ambasador Deđong Ju najavio je dolazak potencijalnih partnera jer će svom narodu preneti samo pozitivne utiske sa ovog sastanka.

- Znam da je Leskovac nekada bio veliki industrijski centar i zato mi je posebno drago što ovde postoji naša fabrika. Saznao sam da "Jura" ne samo što zapošljava sve više i više ljudi već i donira sredstva mnogim institucijama u gradu - istakao je Ju.

Inače, izgradnja treće fabrike koštaće oko 40 miliona evra i u njoj će biti zaposleno oko 500 radnika. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading