PRVI ČOVEK EPS GRČIĆ: Nije planirano poskupljenje struje u ovoj godini

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

08.04.2018

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"EPS je stabilna i jaka kompanija koja je prošlu godinu završila sa profitom od oko šest milijardi dinara, dok su ukupni prihodi bili 222 milijarde dinara, što su značajno bolji rezultati od plana", kaže Milorad Grčić, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Odgovorno: Milorad Grčić

On je istakao da su rezultati poslovanje EPS jako dobri, pošto na računu ima 470 miliona evra.

- U isto vreme, poslovni rashodi bili su za oko devet odsto manji od plana, pa su uštede u 2017. bile 175 miliona evra. Štedelo se svuda, pa i na zaradama za koje je izdvojeno 3,2 milijarde dinara manje od plana. U isto vreme, u budžet smo uplatili 98,5 milijardi dinara, što je oko devet odsto ukupnih sredstava koja se slivaju u državnu kasu. Sve to je rezultat reformskih mera usaglašenih sa Vladom i međunarodnim finansijskim institucijama - rekao je on u intervjuu za Blic.

Upitan da li prema sugestijama MMF i Svetske banke struja može da poskupi ove godine, prvi čovek EPS je odgovorio:

- U godišnjem planu poslovanja EPS-a nije predviđeno povećanje cene struje. Eventualne zahteve MMF procenjuju nadležni organi i Agencija za energetiku, razmotrivši analizu poslovanja EPS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading