MINISTAR NAJAVLJUJE: Vlada izdvojila još 400 miliona dinara za inovacije!

Autor: Tanjug

Vesti

02.04.2018

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović najavio je danas dva nova vladina programa za podršku tehnološkim inovacijama, za koje je izdvojeno 400 miliona dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Nenad Popović

Reč je o nastavku finansiranja Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija, čiji je cilj unapređenje inovativnih usluga malih i srednjih preduzeća.

- Nastavak finansiranja inovativnih projekata pokazuje da je interesovanje za inovativno preduzetništvo veće nego ikada - poručio je Popović u Tršiću, gde su domaćim privrednicima predstavljeni programi.

Ministar je rekao da je danas u Tršiću na predstavljanju programa prisutno više od 50 domaćih kompanija, što je, navodi, najbolji pokazatelj da domaći privrednici imaju vredne inovativne ideje sa značajnim tržišnim potencijalom.

Podrška malim i srednjim preduzećima

Objasnio je da će malim i srednjim preduzećima biti dodeljeno od 10 do 36 miliona dinara u zavisnosti od vrednosti i veličine projekata.

- Želimo inovacione potencijale baš u gradovima kao što je Loznica, kako bi se što više mladih uključilo u projekte i promovisalo svoje znanje i ideje. U realizaciji njihovih projekata pomoći će im država sa više izdvojenih sredstava, jer svako ulaganje u takve inovativne kompanije znači ne samo bolje prihode za njih, već i nova radna mesta - ukazao je Popović.

On je najavio osnivanje inovacionih startap centara u regionima ove godine, kao i veća ulaganja u žensko inovaciono preduzetništvo, kako bi se, dodaje Popović, što više žena uključilo u inovacione delatnosti.

Privrednici da iskoriste šansu

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović izrazio je nadu da će privrednici iskoristiti šansu i prepoznati napore vlade koja ih ovim programima podstiče i hrabri da unaprede svoj biznis.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnlološkog razvoja Vladimir Popović poručio je da su ti programi idealni za podršku malim i srednjim preduzećima koja nisu imala sredstava za opstanak na tržištu.

- Vlada je to prepoznala i upravo iz tog razloga ponudila ovakve projekte za njihov dalji razvoj - rekao je državni sekretar i najavio obilazak drugih gradova u kojima će biti predstavljeni ovi projekti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading