ZA JAČU EKONOMIJU: NIŠ POKLONIO DRŽAVI SVOJ AERODROM!

Autor: Tanjug

Vesti

31.03.2018

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nišu se nadaju da će država pomoći aerodromu da se ekonomski osnaži.

RepublikaFoto: twitter.com/NisAirport
Aerodrom u Nišu

Gradsko Veće u Nišu usvojilo je odluku kojom se sva imovina niškog aerodroma "Konstantin Veliki" prepisuje i poverava državi Srbiji na upravljanje.

Kako stoji u obrazloženju ovog akta, "država će na taj način pomoći aerodromu da se ekonomski osnaži i još bolje pozicionira na tržištu, pošto je trenutno stanje ekonomski neodrživo".

Odbornici Skupštine grada Niša će se o ovoj odluci izjašnjavati na sledećoj sednici. Grad Niš odlučio je da ustupi aerodrom Republici Srbiji, bez naknade. 

- Vlada Srbije je donela zaključak kojim se preporučuje Gradu Nišu da prvo izvrši prenos kompletne imovine Aerodroma ''Konstantin Veliki'', da prenese osnivačka prava na aerodromu, da izvrši prenos sertifikata sa JP ''Aerodrom'' na budućeg operatera, da izvrši prenos svih ugovora koji se odnose na poslovanje ovog preduzeća. Na prvom mestu, cilj ovakve preporuke je javni interes Grada Niša, odnosno svih građana Niša - rekao je načelnik Gradske uprave u Nišu Ljubiša Janić.

On pojašnjava da je niški aerodrom alternativa beogradskom, kao i aerodromima u regionu.

Vlada Srbije napravila je analizu, kaže Janić, po kojoj u aerodrom treba uložiti milijardu dinara da bi funkcionisao dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading