JOŠ JEDAN SRBIN POBEDIO BANKU: Druga presuda u korist zaduženih u švajcarcima

Vesti

27.03.2018

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doneta i druga pravosnažna presuda za raskid ugovora o stambenom kreditu vezanom za kurs u švajcarcima! Zahvaljujući sudskoj presudi, klijent će banci na ime duga isplatiti 3,5 miliona dinara, umesto traženih 12 miliona, potvrdio je za Srpski telegraf Dejan Gavrilović iz udruženja Efektiva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Imajući u vidu da još ni u najavi nema sistemskog rešenja za dužnike u švajcarcima, građani se okreću sudovima tražeći pravdu. Ohrabruje to da je ovo druga pravosnažna presuda za raskid ugovora o kreditu u švajcarcima i da najviše sudske instance potvrđuju da, zbog promenjenih okolnosti, takve ugovore treba raskinuti, posle čega obe strane vraćaju ono što su primile u dinarima sa zateznom kamatom. U većini slučajeva to bi značilo da bi građani dugovali od 25 do 50 odsto trenutnog duga - objašnjava Gavrilović.

21 hiljada ljudi zadužena je u švajcarcima u Srbiji

On poručuje i da se nada da bi banke posle ove presude mogle da popuste i da pristupe dogovoru sa klijentima.

Prva pravosnažna presuda za raskid ugovora o kreditu u švajcarskim francima zbog promenjenih uslova doneta je krajem 2016. godine u Apelacionom sudu u Novom Sadu. 

Sud umanjio dug klijenta banci sa 12 miliona dinara na 3,5 miliona

Klijent koji je na dan isplate kredita od banke dobio sedam miliona dinara do tada je otplatio šest i po i po planu otplate trebalo je do kraja da plati još 13,5 miliona dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading