PAPRENO NA NAŠIM PIJACAMA: Malina iz Maroka 1.700 dinara, a ribizla i borovnica 1.500!

Autor: T.U.

Vesti

21.03.2018

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa prvim prolećnim danima stiglo je i sezonsko voće i povrće iz uvoza, ali papreno skupo. Dok za kilogram jagoda iz Turske i Grčke treba izdvojiti između 500 i 600 dinara, maline iz Maroka su čak 1.700, a ribizle i borovnice 1.500 dinara po kilogramu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Maline koštaju ko ceo ručak za četvoro

Osim na pijacama, ovih proizvoda ima i u trgovinskim lancima, pa tako u "Maksiju" za 125 grama malina treba izdvojiti 219 dinara, a ribizle na akciji staju 199,99 dinara.

- Malo ko kupuje. Još su cene dosta visoke. Ako se i uhvate za sezonsko voće, uglavnom je to 100 grama, čisto da ih želja mine - priča jedna od prodavačica.

Kupci tvrde da visokim cenama ukus ipak ne odgovara.

Cene će pasti tek za mesec i po dana, a pogotovo kada domaće voće dospe na tržište

- Jagode su skroz veštačke. Ne mirišu na jagode, već na zeleniš, travu. Kad ih vidiš ovako krupne i crvene, rekao bi da su savršene. Ipak, nisu slatke. Tvrde su i bezukusne - kaže Marija Petrović, koju smo zatekli na pijaci.

Sudeći po iskustvu iz prethodnih godina, cene sezonskog voća pašće tek za mesec do mesec i po dana, a pogotovo kada domaće voće dospe na tržište. Na pijacama se uveliko prodaju i uvozni paradajz, krastavci i babura, koji koštaju između 200 i 300 dinara po kilogramu, kao i ljuta paprika, za koju treba izdvojiti 40-50 dinara po komadu. T. U.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading