NEMA POTPUNOG UKIDANJA ROMINGA dok Srbija ne pristupi EU!

Autor: Tanjug

Vesti

16.02.2018

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će građani Srbije plaćati jeftiniji roming biće poznato posle Samita EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u maju u Sofiji, na kojem bi trebalo da bude predstavljen i plan za smanjenje cena rominga na Zapadnom Balkanu, kažu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

RepublikaFoto: pixabay.com

Sve do pristupanja Srbije EU, neće biti potpuno ukinute cene rominga, ističu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, kao što je to slučaj u Uniji, gde se građanima od 15. juna prošle godine ne naplaćuje roming i mogu širom EU da zovu, šalju poruke i "surfuju" na internetu svojim telefonima po istoj ceni kao da su kod kuće.

Pomoćnica ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj u resornom ministarstvu, Irina Reljin, kaže da će ministarstvo sa državama Evropske unije u narednom periodu zaključivati bilateralne sporazume o smanjenju veleprodanjih cena rominga, čime bi se, kaže, implicitno uticalo i na smanjenje maloprodajnih cena.

Inače, Bugarska sa Srbijom i Makedonijom već ima sporazum o smanjenju tarifa rominga.


- Može se očekivati smanjenje maloprodajnih cena rominga za građane Srbije i Bugarske -kaže Reljin i dodaje da bi odluka operatora o smanjenu cena na teritoriji ZB imala značaja za dalje regionalno povezivanje i saradnju.
RepublikaFoto: pixabay.com

Na smanjenju cena rominga trenutno rade pravni savetnici Evropske komisije, a na sastanku telekomunukacionih operatora sa prostora ZB, koji je održan polovinom januara u Briselu, kompanije su se dogovorile da svoje predloge razmotre sa Komisijom tokom narednih nedelja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading