SRPSKI PROIZVODI NA TRŽIŠTU DUBAJIA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.02.2018

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deset domaćih kompanija nastupiće na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda "Gulfood" u Dubaiju od 18. do 22. februara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Srpski proizvodi naći će se na policama u Dubaiju

To će im omogućiti da predstave svoje proizvode i organizuju plasman na nova tržišta.

Osim izlagača, sajam u Dubaiju će posetiti i šest domaćih kompanija koje će se sastati sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca u UAE, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS) koja zajedno sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS) organizuje nastup srpskih kompanija.

Srbija je u UAE izvezla robu u vrednosti od 91 milion dolara, a uvezla robu vrednu 15,6 miliona dolara

Učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih i najznačajnijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u UAE i u tom regionu, omogućava izlagačima da unaprede postojeće i ostvare nove poslovne kontakte, i direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije i UAE iznosila je 106,5 miliona dolara u 2017. godini

U okviru sajma "Gulfood” organizuju se susreti proizvođča/izvoznika i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca, a godišnje ga poseti više od 95.000 posetilaca iz oko 100 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 5.000 izlagača u osam sektora.

Za posetioce je predviđen program koji uključuje i posete Privrednoj komori Dubai, zatim jednom od najvećih maloprodajnih lanaca u UAE (Sharjah Coop), jednom od najvećih distributera hrane i pića u UAE (Fresh Express), kao i razgovore sa kompanijama/distributerima: Farzana Trading, LuLu, Choithrams, Farm Fresh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading