Puštena u rad platforma za osobe sa invaliditetom!

Autor: Republika

Vesti

02.02.2018

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Istorijskom muzeju Srbije danas je zvanično puštena u rad platforma za osobe sa invaliditetom, koja je nabavljena uz pomoć donacije Banca Intesa u iznosu od 1.200.000,00 dinara, a ugrađena zahvaljući firmi "Ortopedija - Novi život“. Ugradnjom platforme, bogati sadržaji inkluzivne institucije, Istorijskog muzeja Srbije, postali su još lakše dostupni i građanima sa smanjenom pokretlјivošću.

RepublikaFoto: Promo foto

Tokom svečanosti, prisutnima su se obratili dr Dušica Bojić, direktorka Istorijskog muzeja Srbije, Sandra Lazarević, direktor Sektora za PR i marketing komunikacije Banca Intesa, dr Stana Božović, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Dragan Vukašinović, osnivač firme "Ortopedija – Novi život“, a događaju su prisustvovali i Ljupka Mihailovska, narodna poslanica u parlamentu Republike Srbije, članovi Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i korisnici Doma za smeštaj odraslih invalidnih lica.

- Istorijski muzej Srbije i Banca Intesa su uspostavili dobru saradnju, pozitivan primer javno privatnog partnerstva, koje je rezultiralo prikazivanjem dela kulturno - umetničkog blaga Intesa Sanpaolo grupacije u našem muzeju, i donacijom koja je omogućila muzeju da dobije platformu za osobe sa invaliditetom, čime je Istorijski muzej Srbije značajno podigao nivo pristupačnosti i inkluzivnosti“, poručila je prisutnima dr Dušica Bojić, direktorka Istorijskog muzeja Srbije.

RepublikaFoto: Promo foto

Nakon zvaničnog puštanja u rad platforme, gosti su imali priliku da se uz stručno vođenje upoznaju sa aktuelnim postavkama Muzeja, izložbama "Đorđe Stanojević – čovek koji je osvetlio Srbiju” i "Smrt Karađorđa Petrovića”.

Istorijski muzej Srbije osnovan je 1963. godine i poseduje Istorijsku zbirku, Likovnu zbirku, Zbirku primenjene umetnosti, Arheološku, Numizmatičku i Etnografsku zbirku, Zbirku kopija fresaka i ikona, Zbirku arhivalija, kao i Zbirku stare i retke knjige.

U njegovom sastavu nalazi se i Konak kneza Miloša Obrenovića na Topčideru, koji je podignut 1831. godine i predstavlja jedan od poslednjih graditeljskih i umetničkih tragova osmanske kulture u Srbiji.

RepublikaFoto: Promo foto

Kao vodeća banka na tržištu Srbije mereno svim ključnim pokazateljima uspešnosti bankarskog poslovanja, Banca Intesa ima važnu ulogu u ekonomskom razvoju zemlje, ali u životu celokupne društvene zajednice.

Društveno odgovorno delovanje Banca Intesa primarno se temelji na pružanju podrške umetnosti i kulturi, na šta je upućuje opredeljenje njene matične grupacije Intesa Sanpaolo, kao i poreklo koje vuče iz Italije, zemlje koja se stara o najvećem delu svetske kulturne riznice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading