NIKOLIĆ U KINI: Privatizacija RTB Bor prilika da učvrstimo "čelično" prijateljstvo

Autor: sputniknews.com

Vesti

27.01.2018

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić, koji boravi u poseti Kini, razgovarao je sa izvršnim direktorom i predsednikom UO "Zijin mining" Čenom Čingom, koji je izrazio veliko interesovanje te kompanije za privatizaciju RTB Bora.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Tomislav Nikolić

Nikolić, koji je predvodio delegaciju Vlade Srbije prilikom posete kompaniji "Zijin mining", rekao je tokom razgovora sa Čenom da je Vlada Srbije zainteresovana za saradnju sa tom kineskom kompanijom, saopštio je Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom.

- Ukoliko dođe do realizacije privatizacije RTB Bora od strane Zijin kompanije, mogu da kažem da u okviru "Pojasa i puta", veće investicije u rudarstvo neće biti. Privatizacija RTB Bora je prava prilika da učvrstimo prijateljstvo koje je predsednik NR Kine Si Đinping nazvao čeličnim - rekao je Nikolić.

On je, nakon obilaska kompanije i rudnika zlata i bakra, naglasio da se iskreno nada da će kompanija "Zijin mining" doći u Srbiju jer ona, kako je ocenio, podiže standard u rudarstvu.

Čen je tokom razgovora izrazio veliko interesovanje kompanije "Zijin mining" za privatizaciju RTB Bora, napominjući da ta kompanije ima vodeću ulogu u inicijativi "Pojas i put" kada je reč o kineskom ulaganju u rudarsku industriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading