(VIDEO) POGLEDAJTE KAKO DIREKTOR AERODROMA SVIRA KLAVIR!

Autor: Republika

Vesti

10.01.2018

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd i Megatrend univerzitet potpisali su danas Sporazum o saradnji, kojim su definisani razmena iskustava i edukacije. Aerodrom Nikola Tesla će studentima ovog Univerziteta sa smerova OAS-Aeronautika, MAS Menadžment u vazduhoplovstvu i MAS Bezbednost u vazduhoplovstvu, omogućiti praktičnu nastavu, dok će Univerzitet biti otvoren za ideje koje bude dobio od stručnih lica zaposlenih na beogradskom aerodromu, sa ciljem unapređivanja nastavnog programa.

RepublikaFoto: Promo foto

Aerodrom Nikola Tesla predstavlja izuzetno bitno čvorište saobraćajne mreže u čitavom regionu.

Vazduhoplovstvo u Srbiji na zavidnom je nivou, imajući u vidu da nacionalna avio-kompanija Er Srbija kao i Kontrola letenja i Direktorat civilnog vazduhoplovstva odlično posluju. 

Godina za nama je najuspešnija u istoriji beogradskog aerodroma. U svojoj 55 godina dugoj istoriji, uslužili smo nekada nedostižnih, više od 5,3 miliona putnika, dok je prevoz robe i pošte uvećan 40 odsto u odnosu na 2016. godinu. 

Pre samo 4 godine, kapacitet Aerodroma bio je manji nego broj putnika u prošloj godini.

Dobit je bila svega 125.000 evra, a očekivana dobit u 2017.godini je između  28 i 29 miliona evra, odnosno više od 100 miliona evra za 4 godine, što znači da je aerodrom zaradio okvirno koliko i svi aerodromi u regionu zajedno.

U poslednje 4 godine, broj putnika je povećan za 51% a promet robe 217 odsto je veći nego 2013. godine. Očekivan prihod u 2017.godini od 10 milijardi dinara, veći je 45 odsto.

RepublikaFoto: Promo foto

Vrednost akcija na berzi 2013.godine bila je između 350 i 400 dinara, a najviša vrednost danas iznosi 1740 dinara. Vrednost beogradskog aerodroma za 4 godine uvećana je nekoliko stotina miliona evra. 

- Srbija i Beograd danas su centar avio saobraćaja u ovom delu Evrope, i da bismo zadržali tu poziciju, neophodno je stalno usavršavanje, ali i novi stručni i edukovani kadrovi. Siguran sam da ćemo potpisivanjem ovog Sporazuma i našom saradnjom to i omogućiti i da će Aerodrom Nikola Tesla doprineti širenju praktičnih znanja i veština, koje naše buduće mlade kolege sada stiču tek na nivou teorije, kao i da će SMATSA, Direktorat civilnog vazduhoplovstva, Er Srbija ali i beogradski aerodrom sutra sa njima poslovati još bolje i uspešnije - izjavio je tom prilikom v.d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević.

Rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović istakao je da  je Aerodrom Nikola Tesla jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji. 

- Sa aktuelnim rukovodstvom, beogradski aerodrom je višestruko povećao svoj profit i postao jedna od ključnijih raskrsnica aviosaobraćaja u Evropi.

Megatrend univerzitet, kao najstariji i najveći privatni univerzitet u Srbiji, koji je proglašen za najbolji privatni Univerzitet u Evropi u 2017. godini, logičan je partner kompaniji, kakva je Aerodrom Nikola Tesla. Obostrani benefiti biće razmena iskustva i prakse u menadžmentu, koje ima Aerodrom i najnovijih naučno-obrazovnih dostignuća, koja se razvijaju i primenjuju na Megatrend univerzitetu.

Potpisivanjem ovog Sporazuma, Aerodrom Nikola Tesla i Megatrend univerzitet doprineće povezivanju iskustava i resursa radi unapređenja struke i nauke na području vazdušnog saobraćaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading