EUFORIJA POČINJE - SADA: Trk u butike i prodavnice - kupovina poklona NA SNIŽENJU!

Autor: blic.rs

Vesti

30.12.2017

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kupci su u pretprazničnim danima zaposeli butike i ostale prodavnice, a gužve u tržnim centrima su od ranih popodnevnih sati. Međutim, iako su izlozi okićeni primamljivim popustima, prava sniženja po pravilu su tek od sredine januara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sniženja širom gradova!

Kako primećuju prodavci, pokloni se kupuju na gro, ali ljudi mahom dolaze da iskoriste popuste od 20, a tek ponegde i do 70 odsto na garderobu.

-Imamo pet kasa i sve su aktivne, a redovi se ipak stvaraju. Ne mogu da ocenim koliko jedan kupac u proseku troši, ali mogu da kažem da su dnevni pazari milionski - kažu iz knjižare poznatog lanca u popularnom beogradskom tržnom centru.

RepublikaFoto: pixabay.com

Oni navode i da se osim knjiga dosta prodaju i ukrasni jastučići, šareni notesi i druge sitnice koje mogu biti prigodni pokloni.

Za tu vrstu poklona u dobro opremljenoj knjižari možete ostaviti između nekoliko stotina i nekoliko hiljada dinara, u zavisnosti od dubine džepa.

RepublikaFoto: pixabay.com

Butici koji prodaju odeću i obuću su u tržnom centru neuporedivo više zastupljeni, te se oni gotovo nadmeću bombastičnim popustima. Pojedini daju popust od 20 odsto na dva kupljena artikla ili 30 odsto na tri.

- Otkad je na snazi ovako veliko sniženje, ne stajemo od posla. Veoma je osetan porast prometa u ovim pretprazničnim danima, pogotovo posle 17 sati, kada se svi vrate s posla, ali gužve počinju već oko 13 sati. To se može videti i po krcatom parkingu u suterenu tržnog centra - rekao je jedan od radnika u butiku poznatog brenda, koji je primetio da žene u mnogo više slučaja dolaze da iskoriste popuste i obnove garderobu nego što kupuju novogodišnje poklone nekom drugom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Izaberite savršen poklon

Tako je za žensku košulju potrebno izdvojiti u proseku 1.500 do 2.000 dinara, a ako se zađe među rafove, moguće je naći i jeftinije. Takođe, džemper na ženskoj konfekciji možete pazariti i za 1.000 dinara, ali prosečne cene za one malo ukrašenije i modernije kreću se oko 2.000 ili 3.000. Farmerke mogu da se nađu i za 1.800, suknje za čak 600, a kratki kaputić koji je prvobitno koštao 3.500 sada košta 1.990 dinara.

Muška konfekcija je po pravilu skuplja, pa je za farmerke potrebno izdvojiti i 3.500 dinara, košulje za svaki dan oko 2.000, dok one svečanije koje bi bile i izbor za novogodišnju toaletu na dočeku drže i više cene.

Zimski aksesoari od 600 dinara!

Parfimerije su takođe dosta posećene, pogotovo u vreme praznika. Za parfem potrebno je izdvojiti najmanje 4.000, a gornje cene se kreću i oko 20.000 dinara.

Ipak, po pravilu, kako upozoravaju udruženja za zaštitu potrošača, budžet bi trebalo poštedeti ovih dana. Naime, pravilo sa sniženim cenama ponavlja se iz godine u godinu, a to je da sezona pravih popusta počinje sredinom januara. Ipak, treba imati na umu da su ostaje tek ograničen broj komada odeće u određenim veličinama, pa tako i obuće, uglavnom u manjim brojevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading