NOVI PAZAR DOBIJA 150 MILIONA OD VLADE: Slede izgradnja mostova, ulica i kanalizacije!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

25.12.2017

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kazao je da će Novi Pazar iz republičke budžetske rezerve dobiti 150 miliona dinara a ova sredstva namenjena su za realizaciju infrastrukturnih projekata.

RepublikaFoto: Tanjug
Rasim Ljajić: Ove godine najviša sredstva iz budžeta za Novi Pazar

Ljajić, koji je i potpredsednik Vlade, kazao je da grad Novi Pazar godinama dobija sredstva iz budžetske rezerve ali da su ona ove godine najveća.

- Zahvaljujući dobrom stanju republičkog budžeta, iznos dobijenih sredstava je najveći do sada. Sredstva treba da budu iskorišćena za izgradnju neophodne saobraćajne infrastrukture. Time stvaramo uslove za brži ekonomski razvoj Novog Pazara, rekao je Ljajić za TV Novi Pazar.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je za Informer da je reč o velikoj sumi novca i da će sredstva biti iskorišćena za izgradnju ulica, mostova i kanalizacione mreže.

- Vlada je još jednom pokazala da podjednako vodi računa o svim mestima u Srbiji. Budžetom za narednu godinu opredelili smo oko 400 miliona za jačanje privrede i izgradnju infrastrukture. Sada za to imamo preko 550 miliona- rekao je Biševac.

400 miliona za privredu i infrastrukturu naredne godine

On je dodao da će grad Novi Pazar izgradnjom infrastrukture postati primamljiviji za ulaganje stranih investitora.

- I ne samo to, grad će biti lepši a saobraćaj rasterećeniji. Novi Pazar će i naredne godine biti veliko gradilište, rekao je Biševac.

Tokom ove godine u Novom Pazaru izgrađeno je više značajnih objekata, urađeno je nekoliko novih ulica i mostova i ukorićene su tri reke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading