Matić kupuje TC Merkator?!

Autor: Blic

Vesti

18.12.2017

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

List "Blic" objavio je da nezvanično saznaje da MPC grupa, u vlasništvu Petra Matića, kupuje tržni centar Merkator Beograd na Novom Beogradu.

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Matić navodno kupuje TC Merkator

Merkator centar Beograd je jedan od prvih tržnih centara u Beogradu sa površinom od oko 22.000 metara kvadratnih i skoro 70 lokala.

U Komisiji za zaštitu konkurencije su Blicu potvrdili da su odobrili pomenutu koncentraciju na "tržištu upravljanja – izdavanja i raspolaganja maloprodajnim prostorom". 

Tržni centar Merkator otvorili su 2002. godine ministri spoljnih poslova SR Jugoslavije i Slovenije Goran Svilanović i Dimitrij Rupel. Tržni centar je bio najavljen kao najveći objekat Merkatora u Evropi. TC Merkator je rekonstruisan 2012. godine. 

MPC grupa u vlasništvu Petra Matića, poznata je po gradnji i upravljanju nekretninama, koja između ostalih upravlja Ušće Shopping Centrom, Immo Outlet Centrom, poslovnim prostorima koje izdaje u užem centru Beograda (H&M, stambeni objekat Oaza) kao i sa nekoliko tržnih centara u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojsa

18.12.2017 19:46

On je krvni rod Ivice Todorica i naravno Hrvat. Nikada nije ni platio plac na kojem je sazidao Usce. To treba da kupi Kostic i slicni a ne nikako Matic i slicni.