POTPISANI UGOVORI: Zaokružen prvi ciklus dodele sredstava namenjenih zadrugama

Autor:

Vesti

05.12.2017

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u Palati Srbija potpisano još sedam ugovora za dodelu bespovratnih sredstava Vlade Republike Srbije, ovoga puta zadrugama u Centralnoj, Istočnoj i Zapadnoj Srbiji, kao i Vojvodini. Time je zaokružen prvi ciklus dodele sredstava namenjenih zadrugama koji je sada pokrio čitavu teritoriju Srbije.

RepublikaFoto: Promo foto
Milan Krkobabić

Novac je dodeljen u okviru projekta "500 zadruga u 500 sela" kao deo Programa sprovođenja mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini.
Ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća rekao je tom prilikom

RepublikaFoto: Promo foto
Potpisan ugovor o bespovratnim sredstvima

- Ova 2017. godina je istorijska za zadrugarstvo Srbije. Ponosan sam na zadrugare, na lokalne samouprave i sve koji su učestvovali u buđenju zadrugarskog duha, a ovo je i prvi put da država podstiče srpske domaćine na ovaj način.

Uz podršku Odbora za selo SANU i Zadružnih saveza Srbije i Vojvodine svedoci smo da je u prethodih pola godine formirano čak 182 nove zadruge koliko je inače osnovano u prethodnih pet godina zajedno - navodi Krkobabić.

Ukupan iznos dodeljenih sredstava iz ovog programa u 2017. godini je 196 miliona dinara, čime je potpomognut rad 22 zadruge u Srbiji, a ministar je naglasio kako će sredstva koja država izdvaja za ovu namenu biti četiri puta veća naredne godine. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading