Izmenom zakona do rokova za postupanje stečajnih upravnika

Autor: Tanjug

Vesti

29.11.2017

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstojeće izmene Zakona o stečaju odnose se na propisivanje kraćih rokova za postupanje stečajnih upravnika i stečajnih sudija, kao i definisanje rokova koji do sada nisu postojali, a poboljšan je i položaj obezbeđenih poverilaca, izjavio je danas pomoćnik ministra privrede Dragan Ugrčić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ministarstvo privrede raduje konstantan napredak i razvoj profesije stečajnih upravnika, poručio je on, saopštilo je to ministarstvo

Na otvaranju stručnog skupa Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), koji se održava na Kopaoniku, Ugričić je rekao da se usvajanjem Izmena i dopuna Zakona o stečaju otvara mogućnost izrade podzakonskih akata od kojih se očekuje da uproste procedure stečajnog zakonodavstva i ubrzaju postupak unovčavanja, izveštavanja, reorganizacije, kontrole i slično.

On je naveo da su predstojećim izmenama i dopunama Zakona o stečaju izvršene konkretne izmene i izrazio uverenje da će zahvaljujući njima, kako Agencija tako i sama profesija, doživeti dalju afirmaciju, a da će saradnja sa Ministarstvom privrede biti još kvalitetnija.

Ministarstvo privrede raduje konstantan napredak i razvoj profesije stečajnih upravnika, poručio je on, saopštilo je to ministarstvo.

- Ministarstvo privrede pruža pomoć i podršku u radu Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika. U tom smislu raduje nas konstantan napredak i razvoj ove zahtevne profesije - rekao je Ugrčić.


Direktorka ALSU Danijela Vazura rekla je da će skup biti prilika za diskusiju i razmenu iskustava, između stečajnih upravnika, stečajnih sudija, advokata kao zastupnika poverilaca i samih poverilaca.

Ona je dodala da je cilj da se dođe do zaključaka kako prevazići izazove i pronaći najbolja rešenja u sprovođenju stečajnog postupka i namirenju poverilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading