UNIJA POSLODAVACA IMA NOVI ZAHTEV ZA DRŽAVU! Evo šta traži za najugroženije privrednike!

Autor: Republika

Vesti

09.06.2021

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Unija poslodavaca Srbije saopštila je da će krajem meseca doneti odluku o tome da li će od države tražiti smanjenje poreza i doprinosa ili novu finansijsku pomoć, barem za najugroženije privrednike i sektore poslovanja.

RepublikaFoto: pixabay.com

Razlog za to je, kako naglašavaju, što se i dalje posluje u otežanim okolnostima zbog pandemije.

- Svesni smo da budžet nije neiscrpan i zahvalni smo i za dosadašnju pomoć, ali su uslovi poslovanja i dalje teški, a za jesen se najavljuje novi talas pandemije i u ovakvim uslovima je teško planirati - rekao je direktor Unije poslodavaca Srđan Drobnjaković, a prenosi Nova ekonomija.

Prema njegovim rečima, privrednicima bi se novim merama olakšalo poslovanje i smanjilo ukupno poresko opterećenje za pet do šest odsto, jer će uskoro krenuti pregovori za minimalnu cenu rada za sledeću godinu.

Kako dodaje Drobnjaković, poslodavci će, u slučaju da se zatraži veći minimalac, takođe morati da traže povećanje neoporezive osnovice.

Drobnjaković je podsetio da su privrednici pre godinu dana tražili smanjenje poreza i doprinosa, ali da država nije odgovorila na taj zahtev.

Pomoć države mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima ističe isplatom treće polovine minimalne zarade za maj za oko 1,2 miliona radnika u 250.000 firmi.

Uslov za pomoć je bio da se tri meseca po isteku pomoći ne sme otpustiti više od deset odsto zaposlenih, niti isplatiti dividenda.

Drobnjaković je rekao da je u budžetu verovatno bilo novca za veću pomoć, ali je iskorišćen između ostalog i za nešto što nije bilo neophodno u ovom trenutku, kao što je kupovina "naoružanja i migova".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading