SRPSKI RUDNIK DOBIJA NAJBOLJEG PARTNERA: Putin odlikovao kupca RTB Bor

Vesti

27.11.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Altuškin, čelni čovek ruske kompanije zainteresovane da postane partner Srbije u upravljanju RTB Bor, nosilac je visokog državnog priznanja koje mu je lično dodelio predsednik Rusije Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ruski milijarder je već nekoliko puta boravio u Srbiji. Prvi put je to bilo 2007, kada je i pokazao interesovanje za privatizaciju RTB Bor

Ruski predsednik odlikovao je Altuškina Ordenom prijateljstva, priznanjem koje se dodeljuje građanima Rusije i drugih zemalja za izvanredna dostignuća u uspostavljanju mira, prijateljstva, saradnje i razumevanja među ljudima, za doprinos očuvanju, unapređenju i promociji ruskog kulturnog i istorijskog nasleđa, kao i za pomoć ugroženima.

DOLAZIO U SRBIJU

Orden je od srebra sa pozlatom, okružen lovorovim granama, sa zelenim i crvenim rubinima. Ovaj milijarder je više od 20 godina posvetio razvoju ruske metalne industrije, a pod njegovom palicom "Rašn koper kompani" postao je jedan od tri vodeća proizvođača bakra u Rusiji. Sa 13 kompanija širom zemlje, pet rudnika, dve topionice, 8.300 zaposlenih i dve milijarde dolara ličnog bogatstva, Altuškin je 47. najbogatiji Rus, a 1.030. najbogatiji čovek na svetu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Altuškin je nekoliko puta boravio u Srbiji, prvi put 2007, kada je i pokazao interesovanje za privatizaciju srpskog rudnika

Ruski milijarder je već nekoliko puta boravio u Srbiji. Prvi put je to bilo 2007, kada je i pokazao interesovanje za privatizaciju RTB Bor. Kasnije je dolazio još nekoliko puta, ali te posete nisu bile poslovnog karaktera. Naime, osim što je uspešan biznismen, ovaj Rus je i strastveni ljubitelj sporta, pogotovo streljaštva, kojim se bavi i profesionalno. Upravo to je i bio razlog njegovih dolazaka u Srbiju jer je nekoliko puta u našoj zemlji učestvovao na takmičenjima u gađanju iz pištolja.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

RUSI IMAJU NOVAC

Komentarišući najavljeni dolazak ruskog milijardera u Srbiju, ekonomista Ljubomir Madžar kaže da je vreme pomaganja RTB Bor novcem iz budžeta odzvonilo.

- Država više ne može da finansira ovo preduzeće. Sa cenom bakra koja skače, Bor ima potencijala, ali mu fali novac za investicije koje bi Rusi mogli da obezbede - kaže Madžar.

PLAN RUSA ZA RTB BOR
  • 560 miliona uložili bi u RTB Bor
  • 331 miliona državi za 60 odsto vlasništva
  • 230 miliona na UPPR, za otplatu dugova
  • Ne bi otpuštali radnike

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading