SKLOPLJEN VELIKI POSAO! Fortenova grupa prodala Ledo i Frikom angloameričkom konglomeratu, ZNAČAJNU ULOGU IMAO I JEDAN SRBIN!

Autor: Aleksandra Grujić

Vesti

29.03.2021

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fortenova grupa i Nomad Foods Limited potpisali su kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastoji od kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, kao i nekoliko manjih povezanih preduzeća. Vrednost transakcije iznosi 615 miliona evra, a zaključenje ugovora planirano je za treće tromesečje 2021. godine.

RepublikaFoto: www.ilaw.rs
Pomogao u transakciji: Igor Isailović

U sklapanju ovog velikog posla između ostalih učestvovala je i advokatska kancelarija Igora Isailovića Isailović & Partners i to u svojstvu savetnika.

Pored Isailovića i njegove kancelarije u posao su bili uključeni i Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP, Bogdanović, Dolički & Partneri, Citigroup Global Markets Europe AG, KPMG Croatia, Marić & Co i VTB Bank (Europe) SE.

Kako je navela Fortenova grupa u saopštenju za javnosti, Upravni odbor kompanije, koji uključuje predstavnike najvećih akcionara, jednoglasno je podržao potpisivanje kupoprodajnog ugovora s Nomad Foods.

- Sva sredstva će biti iskorišćena za smanjenje zaduženosti Grupe i stvaranje Fortenova grupe koja je, nakon mnogo godina, finansijski jaka i sposobna punom snagom da investira u sve svoje delatnosti - rekao je James Pearson, glavni finansijski direktor Fortenove grupe.

Ko je Igor Isailović

Igor Isailović i njegova advokatska kancelarija široj javnosti u Srbiji poznati su po tome što su specializovani za korporativno pravo.

Kako se navodi na sajtu kancelarije, Isailović se tokom dugogodišnje karijere bavio zastupanjem klijenata u najkompleksijim komercijalnim sporovima.

Uz to, Isailović i njegova kancelarija radili su i pripremi i sprovođenju dokumentacije za promenu pravnog statusa kompanija,  kao i privatizacijom i savetovanjem u vezi taksi i poreza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading