(FOTO) SINIŠA MALI OBJAVIO VAŽNU VEST: Srbija zabeležila neverovatan uspeh u uslovima velike neizvesnosti!

Autor:

Vesti

12.03.2021

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rejting agencija Moody’s povećala je kreditni rejting Republike Srbije na "Ba2" sa "Ba3", uz stabilne izglede za dalje poboljšanje, objavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Siniša Mali

Siniša Mali je ovu vest objavio na svom Instagram profilu.

Kako je naveo, osnovni faktori, koji su doprineli unapređenju kreditnog rejtinga, su otpornost srpske ekonomije na posledice izazvane pandemijom koronavirusa, stabilan nivo srednjoročnog rasta, kao i očekivanja da će mere fiskalne konsolidacije Vlade Republike Srbije nastaviti da budu iznad proseka grupe zemalja sa “Ba“ kreditnim rejtingom.

- Srbija je jedna od retkih zemalja na svetu kojoj je pošlo za rukom, da u uslovima pandemije koronavirusa, dobije povećanje, a ne smanjenje kreditnog rejtinga - ističe Mali, i dodaje:

- U uslovima velike neizvesnosti i za vreme svetske ekonomske krize, pokazali smo veliku odgovornost i sveobuhvatnim paketom pomoći pružili podršku kako privredi, tako i građanima. Sačuvali smo radna mesta, očuvali proizvodne kapacitete, i poslali jak signal svima u svetu da je Srbija i dalje stabilna zemlja, sa odgovornom ekonomskom politikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading