Bitkoin na novom rekordu svih vremena

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.02.2021

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitkoin je skočio danas iznad 50.000 dolara na nov rekord svih vremena, podstaknut između ostalog saopštenjem softverske kompanije "Mikro Stratedži" da će prikupiti 600 miliona dolara prodajom efektivnog novca, a prihod uložiti u kupovinu najstarije svetske kriptovalute.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako prenosi Rojters, bitkoin je dostigao nov maksimum od 50.602 dolara, nakon što je prethodno trgovan u porastu za 3,3 posto na 49.537 dolara.

Od početka godine do sada bitkoin je ojačao za oko 72 posto, pri čemu je izraziti rast zabeležen nakon što je proizvođač električnih automobila "Tesla" saopštio da je u kupovinu ove virtuelne valute uložio 1,5 milijardi dolara.

Pored toga, snažnom usponu doprineo je i rast tražnje velikih investitora za bitkoinom od kojih su mnogi nagovestili da će početi da ga prihvataju kao sredstvo plaćanja.

Kompanija za poslovni softver "Mikro Stratedži" objavila je danas da će prikupiti 600 miliona dolara prodajom konvertibilnih novčanica i iskoristiti prihod za kupovinu bitkoina, čime dodatno pojačava svoja kontinuirana ulaganja u tu kriptovalutu.

Akcije "Mikro Stratedžija" skočile su nakon te vesti za skoro 4,0 odsto na trgovanju pre zvaničnog otvaranja Njujorške berze.

Ova kompanija, čiji je glavni izvršni direktor Majkl Sejlor, postala je jedan od najistaknutijih zagovornika bitkoina, pri čemu je prošle godine neprestano gomilala količinu te valute kako joj je vrednost rasla, preneo je Tanjug.

"Mikro Stratedži" je takođe u decembru prodao tradicionalne novčanice u vrednosti od 650 miliona dolara kako bi kupio bitkoine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading