"ZDRAVLJE" IMA NOVOG VLASNIKA! Frontier Pharma i Bayston grupa kupili čuvenu leskovačku kompaniju!

Autor: Tanjug,Republika

Vesti

11.01.2021

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova akvizicija!

RepublikaFoto: Printskrin/youtube

Frontier Pharma i Bayston grupa postigli su sporazum sa kompanijom "Teva" da od nje kupe fabriku "Zdravlje" u Leskovcu, objavile su danas te kompanije.

- "Baystone Group" i "Frontier Pharma" dogovorili su se da će zadržati zaposlene u fabrici najmanje dve godine - saopštio je "Actavis", koji je regionalno predstavništvo "Teve" za Srbiju i Crnu Goru.


Fabrika "Zdravlje" u Leskovcu proizvodi čvrste i tečne forme za lečenje kardiovaskularnih, neuroloških i resporatornih oboljenja.

Fabrika ima odobrenja za snabdevanje brojnih internacionalih tržišta uključujući ona Zapadne i Istočne Evrope, Velike Britanije, Australije, Južne Amerike i Meksika.

Kako je navedeno, "Tevina" odluka da proda "Zdravlje" u skladu je sa kompanijskom globalnom strategijom da optimizuje sveukupnu konkuretnost usaglašavajući svoje proizvodne kapacitete sa potrebama pacijenata.

- Drago nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu ''Zdravlju'' i njegovim zaposlenima u našu kompaniju. Namera nam je da tokom ove tranzicije blisko sarađujemo sa "Tevom" i vremenom razvijamo kompaniju širenjem njenih mogućnosti i dovođenjem novih proizvoda u fabriku - rekao je predsednik kompanije "Frontier Pharma" Levent Selamoglu.

Izvršni direktor Frontier Pharma Kiren Naidoo kaže da imaju cilj održe status "Zdravlja" kao vrhunskog međunarodnog dobavljača lekova sa snažnim fokusom na potrebe kupaca, zdravstvenih radnika i pacijenata.

Actavis navodi da, kao deo Teve, ostaje posvećen pacijentima i zdravstvenim radnicima u Srbiji.

Prodaja "Zdravlja" u Leskovcu obezbediće stabilno snabdevanje postojećim medicinskim proizvodima i, kako je navedeno, predviđa da će "Frontier Pharma" i "Baystone Group" vremenom doneti dodatne proizvode u fabriku.

- I nakon promene vlasništva Zdravlja Tevini ključni ciljevi za snabdevanje kupaca i pacijenata u Srbiji ostaju nepromenjeni. Naša kompanija ostaje posvećena poboljšanju života pacijenata i ovo tržište ostaje za naše poslovanje strateški važno - kaže generalni direktor "Teve" za Srbiju Pavle Marjanović.

"Frontier Pharma" je specijalizovani investitor i operater farmaceutskih proizvoda sa sedištem u Velikoj Britaniji osnovan od Leventa Selamoglu i Kirena Naidoo.

Kompanija ima nekoliko decenija iskustva u industriji širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA).

Grupa je dobro poznata po svojim mogućnostima sa oralnim čvrstim oblicima, injekcijama i topikalnim farmaceutskim oblicima, proizvodnji API-a i kao ugovorni proizvođač za niz multinacionalnih kompanija.

"Baystone grupu" čine specijalizovani farmaceutski investitori sa sedištem u Velikoj Britaniji i SAD-u usko povezani sa rastom kompanije SICOR, Inc. i IVAKS Corp.

Grupa je glavni deoničar kompanije "Flynn Pharma" (koja obuhvata operacije širom Ujedinjenog Kraljevstva, Irske i Nemačke) i ima portfelj farmaceutskih investicija koje obuhvataju biotehnologiju i naprednu isporuku lekova.
 
 

Actavis je regionalno predstavništvo Teve za Srbiju i Crnu Goru i jedna od vodećih kompanija na srpskom tržištu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading