Italijani u Jagodini zapošljavaju, izvoze i grade i dalje

Autor: Tanjug

Vesti

08.11.2017

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanije iz Italije, koje imaju fabrike u Jagodini, šire kapacitete i delatnost, zapošljavaju nove radnike, povećavaju izvoz...

RepublikaFoto: Tanjug
Dragan Marković Palma

Reč je o pogonima kompanija "Aunde", "Mobilturi", "Andreza Confenzioni Serbia" i "Vibak Balkani", od kojih su tri u Indutrijskoj zoni na Koridoru 10, u ulici Italijanskoj, koja je po njima dobila ime, a "Mobilturi" je u Vinorači, u prostoru bivše "Barutane".

Firma "Aunde" za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijera, došla je zbog Fijata u Kragujevac, a u startu je zapošljavala 100 radnika, danas zapošljava 600 i uz prvu fabriku od 5.000 kvadrata, prošle godine pustila je u pogon još jednu proizvodnu halu.

- Proširenje je usledilo, posle sklopljenog ugovora sa Mercedesom, a ući u Mercedes je velika stvar - objasnio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, koji je toj fabrici uručio nagradu "Kapetan Miša Anastasijević", za najuspešniju investiciju u 2017.

Generalni direktor "Aunde" Venetio Di Venecio izjavio je tim povodom da je Fabrika u Jagodini najmlađa fabrika Kompanije Aunde na Balkanu, a da su na ovo tržište došli s namerom da se šire i da tu ostanu.

Nagradu je dobila i Fabrika "Mobil Gruppo Turi" i to za kvalitet proizvoda i usluga, a reč je o specijalizovanoj fabrici za proizvodnju kuhinja, i u kojoj se godišnje proizvede 1.800 kuhinja, oko 80 dnevno.

Proizvodi odlaze na italijansko i na tržište istočne Evrope, fabrika je otvorena pre četiri godine, zapošljava 858 radnika i ostvaruje godišnji promet od osam miliona evra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading