Vučić: Godinu završavamo sa suficitom u budžetu!

Autor: Tanjug

Vesti

08.11.2017

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija će ovu godinu završiti sa suficitom u budžetu, a nadamo se da će deficit sledeće godine, ako ga bude, biti minimalan, ispod jedan odsto, u nivou najrazvijenijih zemalja Evrope", izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić je, na svečanosti obeležavanja 100. godišnjice nezavisnosti Finske, istakao da će se Srbija potruditi da privuče još više investitora iz nordijskih zemalja, i dodao da dolazak kompanija iz tog regiona, poput Ikee, Telenora, Tikurile, daje izvanredan doprinos srpskoj privredi.

- Naša trgovinska razmena u prvih devet meseci je 477 miliona evra, što je ispod naših mogućnosti i kapaciteta, ali značajno bolje nego 2016. godine. Verujem da ćemo u budućnosti uspeti da naše odnose, i ekonomske, napravimo još boljim i zanteresujemo investitore, ali i da obezbedimo izlazak značajnog broja srpskih inevst na područja vaših zemalja - istakao je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading