Od danas penzionerima po 5.000 dinara!

Autor: Tanjug

Vesti

06.11.2017

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednokratna isplata po pet hiljada dinara penzionerima, o čemu je Vlada Srbije prošle nedelje donela odluku, počeće danas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Od danas pomoć penzionerima od 5.000 dinara

Odluka je doneta u skladu sa nastojanjem Vlade da se zaštiti standard i poboljša ekonomska sigurnost korisnika penzija, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Ovom odlukom obuhvaćeni su svi korisnici penzija, primaoci privremene naknade invalida rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, navedeno je u ranijem saopštenju Vlade.

Iznos sleduje i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade, koja se nalaze u evidenciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za isplatu penzija, zaključno sa 27. oktobrom 2017. godine.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da će jednokratna pomoć penzionerima koji prinadležnosti primaju preko tekućeg računa biti isplaćena danas, dok će onima koji primaju na kućnu adresu biti isplaćena u narednih dva, tri dana.

Štrajk pošti neće usporiti isplatu

On je dodao da najavljeni štrajk u pojedinim poštama neće usporiti isplatu jednokratne pomoći penzionerima od 5.000 dinara jer su, kako kaže, penzioneri prioritet.

Pojašnjava da u Srbiji ima 1.750.000 penzionera, a da je od tog broja 415.000 onih koji penziju primaju na kućnu adresu.

Penzionere, kako kaže, čeka povećanje prinadležnosti od pet odsto od 1. januara, a ministar očekuje i da će projekat Senior kartica za popuste pri kupovini biti proširen i na druge gradove u Srbiji.

- U Beogradu je veliko interesovanje za senior kartice. Preporuka je svim lokalnim samoupravama da se i oni uključe. Za sada postoji interesovanje u Nišu i Novom Sadu - rekao je Đorđević za RTS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading