Želite da podignete kredit? U OVIM slučajevima ćete biti odbijeni momentalno!

Autor: kamatica.com, Republika

Vesti

01.11.2020

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani se često obraćaju bankama sa željom da dobiju kredit. Međutim, bankari imaju diskreciono pravo da vas bez objašnjenja odbiju kada aplicirate za kredit.

Foto: Ilustracija

Ovo su situacije u kojima će gotovo sigurno to i učiniti:

 

Kako da znate da li će vas banka odbiti za kredit?

Ukoliko platu ne primate preko računa u banci, već, narodski rečeno, „na ruke“, banke neće želeti da vam daju kredit. Ovo je jedan od čestih razloga zbog čega bankari „spuštaju rampu“. Morate biti prijavljeni kod poslodavca najmanje 6 meseci i da primate platu isključivo preko računa.

Ako imate kašnjenje u kreditnom birou koje je trenutno aktivno, bolje da još jednom razmislite da li ćete aplicirati za kredit. Banke u ovom slučaju ne žele čak ni da vas uzmu u razmatranje.

Poslednja stvar na koju treba da obratite pažnju je utuženje u kreditnom birou. Svi koji imaju ovakvu vrstu napomene u svojoj kreditnoj istoriji neće biti poželjan klijent niti u jednoj banci.

 

Ukoliko ne spadate ni u jednu od ovih grupa, onda vrlo verovatno da će banke rado želeti da vas vide kao svog klijenta.

Šta ako nikad ranije niste uzimali kredit?

Ukoliko nemate kreditnu istoriju, može se dogoditi da vam banke odobre kredit, ali u manjem iznosu od traženog. To čine zbog toga što ste vi za njih „tabula rasa“, odnosno potpuno nov i prazan list papira. Banke ne znaju da li ste uredni u otplaćivanju sopstvenih kreditnih obaveza ili ne, pa manjim iznosom pokušavaju i da smanje rizik po sebe.

Ponavljamo, ako prethodno niste uzimali kredit, to ne znači da će vas banke odbiti pri apliciranju, ali se ponekad desi da vam ne daju pun iznos koji želite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading