MALI O STANJU EKONOMIJE U VREME KORONE: Trasiran put, plata od 900 evra ostvariva!

Autor:

Vesti

25.09.2020

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da podatak koji je saopštio Republički zavod za statistiku, da je prosečna zarada obračunata u julu prvi put u Srbiji premašila 510 evra, ukazuje da je, polako, ali sigurno trasiran put ka većem vrednovanju rada u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Siniša Mali

U pisanoj izjavi Mali ističe da je to i signal da je privreda Srbije ostala žilava i vitalna u uslovima pandemije.

- Podsetiću vas da je pre nekoliko godina prosečna zarada bila 320 evra, dakle ovi novi podaci pokazuju ispravnost naše ekonomske politike. Kada se na to nadoveže i rekordno niska nezaposlenost, jasno je da je naša politika usmerena ka dobrobiti svih građana Srbije - naveo je ministar.

Uveren je da je plan po kom će prosečna plata 2025. godine u Srbiji biti 900 evra, a prosečna penzija 430 u potpunosti ostvariv.

Mali: Jasno je da nećemo imati indikatore koji će vući zarade naniže

- Ako smo 2018. ostvarili stopu rasta od 4,4 odsto, a 2019. godine 4,2 odsto, a ove se godine, što su naša očekivanja, usled pandemije, zadržimo na nuli i uopšte nemamo pad BDP, jasno je i da nećemo imati indikatore koji će vući zarade naniže - precizirao je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading