PRESUŠILI: Naftne kompanije u OGROMNIM GUBICIMA, astronomski pad za devet meseci

Autor: Blic, Republika

Vesti

16.08.2020

04:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveće svetske naftne kompanije izgubile su skoro 90 milijardi dolara u proteklih devet meseci, najviše zbog pandemije korona virusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Naftna bušotina (Ilustracija)

U poslednja tri tromesečja sedam najvećih naftnih kompanija smanjilo je svoje prognoze budućih cena nafte, pokrenuvši talas smanjenja vrednosti svojih naftnih i gasnih derivata u ukupnom iznosu od 87 milijardi dolara, prenosi portal Klix.

Analiza Karbon trekera pokazuje da su samo u poslednja tri meseca naftne kompanije izvestile o smanjenju vrednosti imovine u iznosu od 55 milijardi dolara, prenosi "Gardijan".

Pad vrednosti nafte beleži se od kraja prošle godine, a ovaj pad dodatno je ubrzala pandemija korona virusa. Kolaps naftnog tržišta zabeležen je u aprilu, kada je nafta skliznula na samo nula dolara za barel.

 

 

 

Prošle nedelje došlo je i do istorijske promene na listi najvrednijih svetskih kompanija, što se svakako odrazilo na naftne kompanije. Američki tehnološki gigant Epl istisnuo je sa prvog mesta saudijskog naftnog diva Aramka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading