Skuplji računi "Infostana" šokirali Beograđane!

Autor: blic.rs

Vesti

25.10.2017

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I preko 1.000 dinara veći oktobarski račun za komunalije neprijatno je iznenadio mnoge Beograđane.

RepublikaFoto: youtube.com/Potrošački savetnik
Beograđani šokirani računima "Infostana"

Neočekivano "poskupljenje" stiglo je u najgori čas - kada se većina dogreva na klimu, te bojažljivo očekuje veće izdatke za struju.

Nije trebalo mnogo da se telefoni korisničkog centra usijaju.

- Za stan od 60 kvadrata obično izdvajam oko 8.500 dinara, a po novom računu za oktobar dugujem čak 9.600! Kada sam ih pozvala, rekli su mi da je potrošnja vode veća. Nije mi jasno kako je to moguće - žalila se redakciji Blica stanovnica Novog Beograda.

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija", s druge strane, izričito su naglasili da voda nije poskupela, već da je reč o - akontacionom zaduženju.

- Voda nije poskupela, niti građani plaćaju nešto što nisu koristili. Stvar je u tome da se voda ne čita svakog meseca, kao struja, već uglavnom četiri puta godišnje. Minimum koji nam zakon nalaže su dva godišnja čitanja vodomera, ali mi se trudiimo da ih bude četiri. Kada očitamo vodu, dođemo do srednje vrednosti potrošnje vode za prethodna tri meseca. Na primer, to i to domaćinstvo je u proseku mesečno trošilo 26 kubika. Kada formiramo račune za naredna tri meseca, mi to činimo na osnovu pomenutih 26 kubika - kaže Vladimir Šobot, PR JKP "Vodovod i kanalizacija".

Ovo se naziva akontaciono zaduženje, kaže on.

- Kada nakon tri meseca ponovo očitamo vodu, odredimo sledeći račun koji će biti manji ili veći, u skladu sa prethodnom potrošnjom vode. Iz iskustva, obično su računi za oktobar, novembar i decembar veći jer su građani u julu, avgustu i septembru trošili više vode. Sada im dolaze računi iz letnjeg perioda - dodao je Šobot.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading