AIK BANKA NA E-COMMERCE REVOLUTION KONFERENCIJI

Autor:

Vesti

07.07.2020

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na online konferenciji "E-Commerce revolution" posvećenoj online trgovini, u organizaciji kompanije Color Media Communications, učestvovao je Bojan Pavlović, direktor sektora direktnih kanala AIK Banke.

Foto: Promo foto
Bojan Pavlović

U okviru panela pod nazivom "E-Commerce boom - Razvoj i budućnost e-trgovine u postkovid eri", predstavnik AIK Banke govorio je o perspektivi eCommerce-a, izazovima i rešenjima kako bi ovaj segment plaćanja bio zastupljeniji ali i o mogućnostima koje banke mogu da ponude kako bi dodatno olakšale privrednicima da pružaju kupcima ovaj servis.

- eCommerce je jedna od oblasti poslovanja koja i pre krize izazvane Covid virusom doživljava značajan rast. Imajući u vidu sve izazove do kojih je dovela pandemija, vidimo značajno povećanje broja internet trgovaca i obima eCommerce prometa. Tokom vanrednog stanja u AIK Banci imali  smo porast kartičarskih i instant payment transakcija / plaćanja od oko 25-30 odsto u odnosu na prethodne mesece, a u eCommerce oblasti rast ide i do 50 odsto. Napomenuo bih da vlasnici biznisa ili menadžment firmi koji planiraju da ponude svoje proizvode i servise putem eCommerce-a moraju da povedu računa o ukupnom ekosistemu i svim parametrima i učesnicima koji čine eCommerce, odnosno da dobro planiraju.

- AIK Banka predstavlja pouzdanog partnera trgovcima sa dovoljno iskustva u eCommerce-u da se svi izazovi uspešno prebrode i postavi uspešan eCommerce model poslovanja. Omogućavanje plaćanja putem raznih platnih metoda kao što su platne kartice ili instant plaćanja je samo jedan - bitan deo ovog ekosistema. Neophodno je kreirati zanimljiv i intuitivan web portal i web prodavnicu, zatim uraditi povezivanje shop-a sa zalihama i sistemom efikasne isporuke.

Takođe, banke značajno mogu uticati na rast eCommerce-a, tržišta na način da formiraju kompletniju ponudu koja bi pre svega za mikro i SME segment omogućila jednostavan i brz onboarding na IPGW sisteme, pristupačnije cene u smislu uključivanja ovog servisa u određene pakete za pravna lica, bližu saradnju sa integratorima, primenu tehnoloških inovacija koje poboljšavaju korisničko iskustvo. AIK Banka predstavlja pouzdanog partnera internet trgovcima sa dovoljno iskustva u eCommerce oblasti kako bi uspešno prebrodili i postavili profitabilan eCommerce biznis - istakao je Bojan Pavlović, direktor sektora direktnih kanala AIK Banke.

AIK Banka je prepoznata kao jedan od lidera u modernim bankarskim uslugama, među prvima je na srpskom tržištu implementirala eCommerce servis koji klijentima omogućava korišćenje naprednih sistema elektronskog poslovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading