Cena zlata nastavlja da raste: Koliko će ovaj plemeniti metal koštati do kraja godine?

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

20.06.2020

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Cena zlata po unci mogla bi da premaši 1.920 dolara do kraja ove godine, čime bi bio oboren rekord svih vremena, postavljen 2011. ", kaže Piter Hjug, direktor za globalnu trgovinu kompanije "Kitco Metals".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je dalje naveo, a piše Raša Tudej, bilo je "mekših promena" u ceni zlata kratkoročno, posebno imajući u vidu sezonske faktore, ali očekuje da će krajem 2020. ona biti na nivou od pre 9 godina, ili čak na višem.

Ovo možda i ne čudi toliko s obzirom na činjenicu da se virus korona ponovo rasplamsava u mestima gde nedeljama nije bio zabeležen nijedan pozitivan slučaj na Covid-19, a to sugeriše na mogućnost pojave drugog talasa i remećenja tržišta.

Hjug kaže da će do kraja tekuće godine, na snazi zasigurno ostati neki fundamentalni rizici vezani za ekonomski rast. Dugoročna ekonomska šteta mogla bi da dovede do još jedne korekcije adekvatnosti kapitala i rizične aktive, navodi on, dodajući da se zalihe zlata postepeno troše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading