Gde su najjeftiniji stanovi u okolini Beograda? U centru grada od 115 kvadrata moguće je kupiti STAN po ceni od 69.000!

Autor: srbijadanas.rs, republika.rs

Vesti

12.06.2020

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da se Beograđani sve češće sele u Pančevo i da je kupovina kuća i stanova u gradiću 18 kilometara od prestonice sve popularnija, sada je već stara vest. Nova je da bi kvadrat u Pančevu već sledeće godine mogao drastično da poskupi, čak i do 30 odsto.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Prema podacima portala nekretnine.rs kvadrat na periferiji grada može se kupiti i za manje od 600 evra, dok luks, novi kvadrat u strogom centru Pančeva košta u proseku oko 1.000 evra.

Praktično, četvorosoban nov stan u centru grada od 115 kvadrata moguće je kupiti po ceni od 69.000 evra. Trosoban stan, takođe u centru, od 88 kvadrata prodaje se za 82.000 evra.

Starčevo i Strelište

Jedanaest kilometara od Pančeva, u Starčevu, 32 kvadrata koštaju 15.000 evra, dok se na Strelištu, naselju za koje kažu da je urbani blok, 35 kvadrata prodaje za 20.000 evra. Porodična kuća na pet ari placa, u Gornjem gradu, kompletno opremljena, od 180 kvadrata košta 140.000 evra.

Eksploziju cene kvadrata nedavno je najavio predsednik Aleksandar Vučić, a pozivajući se na ulaganja u regionalne i lokalne puteve.

- Kvadrat životnog prostora će rasti u Pančevu. Videćete za godinu dana da će za 100 do 300 evra biti skuplji kvadrat. Svakome će da skoči cena imovine zbog svega što je država radila - podvukao je on.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Iako je zaseban grad, do Pančeva se lakše i brže dolazi nego do mnogih delova Beograda. Od Glavne autobuske stanice u gradu na Tamišu do Pančevačkog mosta u Beogradu stiže se autobusom za oko 25 minuta, a za još 10 do 15 do gotovo svih centralnih destinacija u prestonici. Autobusi ATP-a na liniji Pančevo - Beograd polaze na svakih pola sata, a u vreme jutarnjeg i poslepodnevnog špica i na 15 minuta. Jedina mana je nedostatak noćnog prevoza, pa od ponoći do prvih jutarnjih sati nema polazaka.

Tokom poslednjih desetak godina u Pančevu su renovirani Narodna bašta, sportski centar, plaža na Tamišu, otvoreno je i više velikih marketa i tržnih centara. Pančevcima su na raspolaganju i brojni sportski objekti, bazeni i teretane, veliki broj osnovnih i srednjih škola, jedino im još nedostaju - privatni vrtići.

Potražnja za kućama van grada

Jedna od većih promena na tržištu nekretnina u Srbiji je to što se građani sve više odlučuju na kupovinu kuća sa dvorištem, na obodu grada, za razliku od prethodno popularnih stanova u centru. Dosta građana posle vanrednog stanja počelo je da se interesuje i za gradnju kuća, te tako ima mnogo upita i za lokacije za gradnju, tvrdi Kaća Lazarević, vlasnica agencije za nekretnine. Popularni su Baćevac, Vranić, Avala, Kosmaj, Barajevo...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading