KORIDOR 10, NAJTEŽE PROŠLO

Autor: Tanjug

Vesti

18.10.2017

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

V.d direktora Koridora Srbije Zoran Babić, koji je danas predvodio obilazak radova na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, rekao je da su najteži radovi urađeni i da sada preostaju oni najlepši.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

On je dodao da je dinamika radova zadovoljavajuća i da se očekuje da, kao što je predviđeno, u toku sledeće godine Koridor 10 bude pušten u saobraćaj.

- Na svim nadzemnim lotovima radimo asfalterske radove, sada su došli najlepši radovi, mislim da je najteže prošlo, ali to ćemo moći da kažemo tek kada sve bude gotovo - rekao je Babić.


On je dodao da su radovi na južnom kraku Koridora 10 koji prolazi kroz Grdeličku klisuru veoma intezivni.

- Radi se u gotovo svim vremenskim uslovima i gotovo 24 časa, ako je to tehnološki moguće. Danas smo prošli 33 mosta, dva tunela i most Vrla gde se radi na betonaži kolovoznih ploča i već je 140 nosača namontirano - naveo je Babić.

On je istakao da je ovo gradilište najveće i nazahtevnije u Srbiji i u ovom delu Evrope.

Članovi Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacija Skupštine Srbije, obišli su danas radove na Koridoru 10 u delu koji prolazi kroz Grdeličku klisuru.


Oni su imali priliku da vide izvođenje radova na deonici dugoj 26,3 kilometara.

Babić je tim povodom izrazio zadovoljstvo što kroz aktivnosti poput ove narodni poslanici mogu da vide rešenost izvođača radova, Koridora, ministarstva i predsednika Srbije da se radovi privedu kraju i da se "u najtežim okolnostima završe i predaju građanima Srbije i svima koji prolaze kroz Srbiju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading