Počela isplata minimalca za više od milion zaposlenih

Autor: Tanjug

Vesti

07.05.2020

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava za trezor počela je danas isplatu minimalnih zarada za zaposlene u privatnim firmama koje su se prijavile za pomoć države, kaže ministar finansija Siniša Mali. On je rekao da će minimalac, koji iznosi nešto više od 30.000 dinara, dobiti 1.051.000 zaposlenih, a za tu namenu država će danas uplatiti 32 milijarde dinara na račune 232.000 preduzeća koja su se prijavili za pomoć.

Foto: Ilustracija

Pomoć će ići u tri tranše, odnosno za mesec dana zaposleni će dobiti još jedan minimalac, a zatim još jedan. - Više od milion zaposlenih dobiće po 750 evra pomoći od države. To je deo velikih ekonomskih mera i država je izdvojila 5,1 milijardu evra da pomogne privredi, onima kojima je pomoć potrebna - preduzetnici, mikro, mala, srednja preduzeća - rekao je Mali za Pink.

Pomoć od tri minimalca, kako je naveo, dobiće i slobodni umetnici, a zaključak o tome biće danas na sednici Vlade Srbije. Podsetio je da su penzionerima prinadležnosti u aprilu isplaćene u celosti, plus 4.000 dinara pomoći, kao i da će u maju penzije biti isplaćene u celosti, a ne u dva dela.

Penzioneri će dobiti i pomoć od 100 evra, a prijava za punoletne građane koji žele da dobiju 100 evra počcinje 15. maja na portalu Trezora ili preko kol centra. Ministar kaže da će podaci koji su neophodni za prijavu biti potpuno zaštićeni, da će to biti privremeni regista koji se briše nakon što se završi posao.

Povećanje od 10 odsto dobili su svi zdravstveni radnici, a ministar navodi da to nije privremeno, već trajno povećanje plate.

 






 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading