OSTALO JOŠ MALO: Danas ističe rok za podnošenje prijave kojom se odlaže plaćanje poreza!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.04.2020

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok za podnošenje "PPP PD" prijava za mart, kojim se odlaže plaćanje poreza i doprinosa na zarade ističe danas u ponoć, saopštilo je Ministarstvo finansija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nakon isteka roka, Poreska uprava će izvršiti kontrolu prispelih prijava i ukrštanje sa podacima Centralnog registra obveznika socijalnog osigranja.

Poreska uprava će kontrolu izvršiti kako bi proverila da li privrednici koji su se prijavili za korišćenje mera ispunjavaju kriterijume iz Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti Kovid-19.

Nakon izvršenih provera, spisak sa svim privrednim subjektima koji ispunjavaju kriterijume iz uredbe Poreska uprava dostavlja Upravi za trezor na realizaciju, koja ukršta taj spisak sa spiskom otvorenih namenskih računa.

- U slučaju da su neki privredni subjekti proverom na sajtu Narodne banke Srbije uvideli da im još uvek nije otvoren namenski račun, obaveštavamo ih da će im namenski računi biti otvoreni, i da će moći da koriste pogodnosti iz Uredbe, ukoliko ispunjavaju druge uslove koji su Uredbom predviđeni - kažu u Ministarstvu.

Nikom ko ispunjava uslove iz Uredbe neće biti uskraćena sredstva ako do ovog momenta nije otvorio namenski račun, već će takav račun biti naknadno otvoren, a kako bi 7. maja mogla da počne isplata novčane pomoći u iznosu minimalne zarade, poručuju nadležni.

Podsećaju da je Uredbom propisano da svi privredni subjekti koji imaju tekući račun u samo jednoj poslovnoj banci, treba da otvore kod te iste banke i namenski račun.

Svi privredni subjekti koji imaju račune kod više poslovnih banaka imali su priliku da do 25. aprila na portalu ePorezi Poreske uprave izaberu poslovnu banku kod koje žele da im se otvori namenski račun.

- Svi koji se do tog roka nisu opredelili za jednu od svojih poslovnih banaka, nemaju razloga za brigu jer je Poreska uprava, u skladu sa Uredbom, opredelila slučajnim izborom jednu od poslovnih banaka u kojoj konkretan privredni subjekat ima tekući račun - objašnjavaju u Ministarstvu finansija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading