Vlada danas usvaja okvir za primenu ekonomskih mera, poziv za privrednike od ponedeljka

Autor: Blic

Vesti

10.04.2020

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež održaće danas u 16 časova konferenciju za novinare o ekonomskim merama.

Foto: Ilustracija

Naime, Vlada Srbije najavila je za danas usvajanje odgovarajućeg pravnog okvira za sprovođenje Programa ekonomskih mera, kako bi već od ponedeljka mogla da uputi poziv privrednicima za prijavljivanje za ekonomsku podršku.

- Na sastanku Koordinacionog tela za implementaciju Programa ekonomskih mera razrešena su sva otvorena pitanja, tako da očekujemo da će na sednici Vlade u petak biti usvojen odgovarajući pravni okvir, kako bi već od ponedeljka mogli da uputimo poziv privrednicima za prijavljivanje za ekonomske mere - najavio je u sredu ministar finansija Siniša Mali, nakon sastanka Koordinacionog tela za primenu paketa ekonomskih mera namenjenih privredi.

Kako je najavljeno na predstavljanju Programa ekonomskih mera 31. marta, on će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading